tri praseta prica za laku noc

Prica za laku noc tri praseta

Kratke Price Za Laku Noc

Tri praseta – priča za laku noć

Davno, davno u jednom malom selu živjela su tri mala praseta. Imala su sve što su poželjela u životu – topli dom, hranu i vodu, a najvažnije od svega – brata i sestre.

Svako od prasadi imalo je svoj karakter. Najstariji prasećak, koji je bio i najpametniji, volio je da čita knjige i uči nove stvari. Srednje prase, koji je bio malo lenjiji, volio je da spava i uživa u svakom trenutku dok najmlađe prase u selu bilo je jako razigrano i voljelo je da se igra i trči okolo.

Tri praseta prica

Jednog dana, kada je sunce već krenulo da zalazi, prasadi su odlučili da se pripreme za spavanje. Najstariji prasećak se uputio u svoju sobu, a srednje prase je već ležalo u svom krevetu. Međutim, najmlađe prase nije bilo spremno za san. Nije moglo da se skoncentriše i umiri.

Brat i sestra su vidjeli da je najmlađe prase nemirno, pa su mu rekli da im ispriča neku priču da se opusti. Nakon malo razmišljanja, najmlađe prase je počelo da priča priču o tri praseta.

Prvo prase je napravilo kuću od slame, drugo od granja, a treće prase od cigala. Kada je došao veliki loš vuk, prva dva praseta su lako bila pohapšena, ali treće prase se sakrilo u svojoj čvrstoj kući od cigala i uspjelo je da se zaštiti.

Nakon što je najmlađe prase ispričalo priču, sva trojica su se umirili i brzo zaspali.

Tako su tri mala praseta naučila važnu lekciju o važnosti rada i izgradnje čvrstog doma kako bi bili sigurni i zaštićeni. I sada, kada god su nemirni ili ne mogu zaspati, priča o tri praseta im uvijek pomaže da se opuste i utonu u san.


Jeste li znali da su prasci jedna od najpametnijih životinja na svijetu? To je tačno! Studije su pokazale da su prasci inteligentni, znatiželjni i da imaju vrlo razvijen socijalni život.

Prasci su vrlo društvene životinje i vole da se igraju jedni s drugima. Također su izuzetno čisti, a u prirodi će izgraditi zasebna spavaća mjesta za sebe i svoje prijatelje.

Jedna zanimljiva činjenica je da prasci mogu prepoznati svoje ime kada im se pozove. Oni su vrlo sposobni u učenju i mogu se trenirati da obavljaju različite trikove.

Uz sve to, prasci su i vrlo dobri plivači! Ako imate priliku da vidite prasce u prirodi, možda ćete ih vidjeti kako plivaju u jezeru ili rijeci.

Kako vidite, prasci su fascinantne i pametne životinje koje vole igru i druženje. Ako se ikada susretnete s prasetom, svakako mu dajte malo pažnje i ljubavi - oni će vam biti zahvalni!
Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *