prica o medi

Prica o medi za djecu

Price Za Laku noc

Bubi, medvjed koji je postao prijatelj djece

Davno, davno u šumi živio je jedan medvjed po imenu Bubi. Bubi je bio velik i snažan, ali u duši je bio jako nježan. Volio je šetati šumom, brati bobice i spavati na suncu.

Jednog dana, dok je Bubi šetao šumom, čuo je neke glasove u daljini. Bila su to djeca koja su se igrala u blizini. Bubi se uputio prema njima i vidio kako se igraju, trče i smiju.

Bubi se odmah zaljubio u djecu i odlučio im se pridružiti. Djeca su bila prestrašena kada su vidjela medvjeda, ali Bubi im je pokazao svoju nježnu stranu i brzo su postali prijatelji.

Bubi je sada provodio svoje dane igrajući se s djecom i uživajući u njihovom društvu. Sve dok jednog dana nije shvatio da se djeca neće uvijek igrati u šumi, jer su morali ići u školu.

Prica o medi za djecu

Bubi se jako zabrinuo za djecu i odlučio je pomoći im da se lakše nose sa školom. Tako je Bubi svaki dan dolazio do škole i čekao djecu kako bi ih ispratio na putu do škole.

Djeca su bila jako sretna kada su vidjela Bubija koji ih je dočekao na putu do škole. Osjećali su se sigurnije i manje se bojali putovanja.

Bubi je postao heroj u očima djece i svaki dan su mu donosila darove u znak zahvalnosti. Bubi je bio sretan što je mogao pomoći djeci i osjećao se ispunjenim što je napravio nešto dobro za druge.

I tako su Bubi i djeca postali najbolji prijatelji i zajedno su proveli mnogo veselih dana u šumi.

3.7/5 - (6 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *