Hasan i čarobni mjesec Ramazan

Razne Price

Hasan je bio dječak koji je obožavao mjesec Ramazan. Svake godine, kada bi Ramazan počeo, on bi se osjećao kao da je došao Božić za muslimane.

Prvog dana Ramazana, Hasan bi se budio rano ujutro, uzbuđen zbog tog posebnog mjeseca. On bi zajedno sa svojom porodicom doručkovao prije nego što sunce izađe. Zajedno bi provodili dan, razmišljajući o Allahovim blagoslovima i postu.

Jednog dana, dok je Hasan bio u džamiji, imam je ispričao priču o čarobnom mjesecu Ramazanu. Govorio je o tome kako se Allahov blagoslov posebno osjeća u tom mjesecu i kako se dobričine udvostručuju.

Hasan je bio oduševljen pričom. Poželio je doživjeti čarobni mjesec Ramazan na poseban način. Zato je odlučio da će ovog Ramazana biti posebno pažljiv i ljubazan prema svima oko sebe.

Svaki dan, Hasan je pomagao svojim roditeljima, poklanjao pažnju svojim prijateljima i činio dobra djela za svoju zajednicu. Osjećao je kako raste unutar njega osjećaj zadovoljstva i radosti.

Kada je došao kraj Ramazana, Hasan je osjećao tužninu. Ali isto tako je osjećao i radost zbog toga što je bio dio ovog posebnog mjeseca. Shvatio je da Ramazan nije samo mjesec posta, već mjesec ljubavi, saosjećanja i blagoslova.

I tako su završile avanture Hasana i čarobnog mjeseca Ramazana, priča o dobroti, radosti i duhovnosti koja obuhvata srca svih onih koji slave ovaj sveti mjesec.

5/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *