prica o macki

Priča o mački

Price Za Laku noc

Mačka Lili i Njezina Pustolovina

Bilo jednom jedno lijepo proljetno veče, kada je svijet polako utonuo u san. Svi su se pripremali za laku noć, a tako je bilo i u malom gradiću u kojem je živjela mačka Lili.

Mačka Lili bila je predivna mačka, s dugim i mekanim krznom u boji tigra. Bila je jako radoznala i voljela je istraživati sve oko sebe. Svake noći bi se popela na krov svoje kuće i gledala u zvijezde, sanjajući o avanturama koje bi mogla doživjeti.

Tog posebnog proljetnog večera, mačka Lili odlučila je da želi istražiti svoj grad. Skočila je s krova svoje kuće i krenula u potragu za avanturom.

Prvo je prošla kroz park, gdje je vidjela drveće i cvijeće kako se njišu na vjetru. Uživala je u svježem zraku i divila se prekrasnom krajoliku.

Nakon parka, Lili je stigla do rijeke. Tamo je vidjela patke i labudove kako plivaju, a ribice kako skakuću u vodi. Odlučila je preplivati rijeku kako bi vidjela što je s druge strane.

Kada je stigla na drugu stranu, mačka Lili ugledala je veliko polje. Bilo je puno visoke trave koja je šuštala na vjetru. Lili se prepustila avanturi i trčala po polju sve dok nije umorna pala na travi.

Gledajući u zvijezde, mačka Lili shvatila je da joj je bilo najljepše kad se vrati kući i da su joj najljepše stvari upravo one koje ima – svoj dom, svoj krov, svoj krevet i svoju hranu.

Ubrzo nakon toga, mačka Lili se vratila kući, zahvalna na svemu što ima. Popela se na krov, zatvorila oči i zaspala, sanjajući o avanturama koje je doživjela te noći.

I tako, malena mačka Lili naučila je da ponekad i najveća avantura može biti pronađena u vlastitom dvorištu i da je dom uvijek najbolje mjesto na svijetu.

5/5 - (4 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *