bambijeva prica

Priča o Bambiju

Price Za Laku noc

Bambijeva avantura u šumi

Davno, u šumi u kojoj su živjela mnoga divna stvorenja, rođen je mladi jelen po imenu Bambi. Bio je to prekrasan mladić s velikim, tamnim očima i dugim nogama. Bambi je bio jako sretan jer je odrastao uz svoju majku, kraljicu šume, koja mu je uvijek bila na raspolaganju.

Bambi je proveo mnogo dana igrajući se sa svojim prijateljima, zečevima i vjevericama. Naučio je skakati preko grmlja, trčati kroz gustu šumu i uživati ​​u mirisima prirode. Jednog dana, Bambi i njegova majka su se šetali šumom kada su čuli glasan zvuk. Bambi je bio malo uplašen, ali ga je njegova majka uvjeravala da se ne boji ničega.

Ispred njih se pojavio lovac, koji je držao pušku u ruci. Lovac je ispalio metak prema njima, ali Bambi i njegova majka su uspjeli pobjeći. Bambi je bio jako uplašen i shvatio je koliko može biti opasno živjeti u divljini. Njegova majka mu je objasnila da uvijek mora biti oprezan i da uvijek mora paziti na svoju okolinu.

Nakon tog iskustva, Bambi se više nije igrao kao prije. Postao je ozbiljniji i počeo je paziti na svoje ponašanje. S vremenom je postao jači i brži, te je postao i vrlo odgovoran jelen. S vremenom je postao i najcjenjeniji jelena u šumi, a njegova ljepota i snaga su se proširile širom zemlje.

Bambi je shvatio da je svijet pun opasnosti, ali da uvijek postoji način da se preživi. Naučio je da se mora paziti i da uvijek mora slušati majku. Kako je rastao, postao je mudar i jak, te je postao najbolji prijatelj svim životinjama u šumi.

I tako, Bambi je naučio mnoge lekcije o životu i otkrio da je najvažnije biti odgovoran i pažljiv. Sada je postao uzor za sve mlade jelene u šumi, koji su ga obožavali i poštivali. Bambi je shvatio da je njegova sudbina da bude veliki i snažan, ali i da širi ljubav i mudrost diljem zemlje.

Zaključak ove priče o Bambiju je da je prijateljstvo jedna od najvažnijih stvari u životu. Bez prijatelja, život bi bio prilično dosadan i teško bi se suočavali sa životnim izazovima. Uz prijatelje poput Bambija, Thumpersa i Flopa, život je ispunjen avanturama, smijehom i toplinom.

Pouka ove priče je da se trebamo otvoriti novim iskustvima i prijateljstvima, bez obzira na to koliko su drugačiji od nas. Bambijevi prijatelji nisu bili slični njemu, ali su svi imali nešto posebno što su mogli podijeliti jedni s drugima. Također, ova priča nas uči da trebamo biti hrabri i suočavati se s preprekama u životu, a ne bježati od njih.

Kroz Bambijevu priču učimo da život nije uvijek lagan i da se ponekad suočavamo s teškim izazovima. Ali uz prijatelje i hrabrost, možemo prevladati te izazove i rasti kao osobe.
4.7/5 - (3 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *