tr ribe

Priča o tri ribe

Bajke za Djecu

Bilo je jednom u mirnom jezeru tri ribe, Zlatka, Srećka i Plavka. One su bile nerazdvojne prijateljice, provodile su svaki dan zajedno, plivale i tražile hranu. Zlatka je bila najveća, Srećka je imala najlepšu šaru na telu, a Plavka je imala najduže peraje.

Jednog dana, Zlatka je otkrila novo mesto za hranu i pozvala Srećku i Plavku da je prate. Ali, na putu do tog mesta, naišle su na dubok deo jezera i shvatile da neće moći da plivaju preko toga. Zlatka je predložila da one skoče preko toga, jer je sigurna da će uspeti. Srećka i Plavka nisu bile sigurne, ali su se složile da pokušaju.

Zlatka je skočila prva i uspela da pređe preko, ali kada je Srećka pokušala, nije uspela i pala je nazad u vodu. Plavka je videla da je Srećka u nevolji i odlučila da joj pomogne. Ona je napravila most od svojih peraja preko dubokog dela jezera, tako da su Srećka i Zlatka mogle da pređu preko bez ikakvih problema.

Od tog trenutka, sve tri ribe su shvatile da nije važno ko je najveći, ko ima najlepšu šaru ili najduže peraje, već da se uvek treba brinuti jedni o drugima i pomoći u nevolji. Postale su još bolje prijateljice i provodile su svaki dan zajedno, znajući da su najvažnije stvari u životu ljubav i prijateljstvo.

Kraj.

4/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *