tri snjegovica

Priča o tri snjegovića

Kratke Price Za Laku Noc

Tri snjegovića

Davno, u jednoj snježnoj dolini živjela su tri snjegovića. Bili su to braća po imenu Snjego, Snjeguljko i Snjegić. Svakog zimskog jutra, Snjego, najstariji brat, budio bi svoju braću i zajedno bi izlazili na snijeg.

Najviši i najstariji od braće, Snjego je bio najiskusniji u gradnji snjegovića. Stoga bi on uzimao najveće kugle snijega i gradio bazu snjegovića. Snjeguljko, srednji brat, pomagao bi u izradi srednjeg dijela snjegovića, dok bi najmlađi, Snjegić, izrađivao glavu. Nakon što bi bili sagrađeni, svi bi zajedno uređivali snjegovića, stvarajući svoju jedinstvenu osobnost.

Jednog dana, Snjeguljko se požalio kako bi volio biti veći. Snjego je odgovorio: “Ne brini, jednog dana ćeš i ti narasti i biti visok kao ja.” No, Snjeguljko nije bio zadovoljan i odlučio je napustiti svoju braću i otići dalje u potrazi za svojim snom da postane velik.

Snjegić i Snjego su ostali zajedno i nastavili stvarati snjegoviće. Bez Snjeguljka, snjegovići su bili manji i manje ukrasni, ali su još uvijek bili jedinstveni i posebni. Nakon nekoliko dana, Snjeguljko se vratio. Bio je veći nego prije, ali nije bio sretan jer je shvatio da su njegova braća bila sretnija s onim što su imali. Rekao je svojoj braći da su im nedostajali i da se želi vratiti kući.

Snjeguljko se vratio kući, a njegova braća su ga rado dočekala. Tri snjegovića su se okupila i odlučila zajedno stvoriti najvećeg snjegovića koji je ikada postojao u dolini. Radili su dan i noć, a nakon nekoliko dana stvorili su snjegovića koji je bio veći od bilo kojeg drugog snjegovića u dolini. Bio je toliko velik da su se mogli sakriti iza njega i igrati se skrivača.

Tri snjegovića su bili ponosni na svoj rad, ali su shvatili da su bili sretni i dok su gradili manje snjegoviće. Shvatili su da veličina nije uvijek najvažnija stvar, već da je važnije biti zajedno i uživati u onome što imaju.

3.4/5 - (9 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *