djevojcica karma

Priča o karmi

Poucne Price

Bila jednom jedna devojka koja je bila vrlo sebična i mislila je samo na sebe. Uvek je tražila načine da sebi obezbedi sve što poželi, a da pri tom ne misli na druge ljude.

Jednog dana, devojka je srela mudrog starca na ulici. Starac je rekao devojci da će joj se u životu vratiti sve što čini drugima, bilo dobro ili loše. Devojka nije verovala u to i nastavila je sa svojim sebičnim ponašanjem.

Vremenom, devojka je postala bogata i uspešna, ali nikada nije imala prave prijatelje i bila je usamljena. Svi ljudi koje je sretala su je izbegavali, jer su znali da je sebična i da ih neće brinuti ni najmanje.

Jednog dana, devojka je doživela finansijski krah i izgubila sve što je imala. Bila je besna i razočarana, ali se setila reči mudrog starca i shvatila da je njeno ponašanje u prošlosti bilo uzrok njenih problema. Shvatila je da je karma stvarna i da se u životu uvek vraća ono što činimo drugima.

Tada je odlučila da promeni svoj način razmišljanja i počela da se brine o drugima. Počela je da volontira u lokalnom azilu za životinje i donira novac u humanitarne svrhe. Uskoro je postala omiljena u svojoj zajednici i stekla prave prijatelje.

Devojka je shvatila da je karmu moguće izmeniti i da svako može da se promeni ako to zaista želi. Naučila je važnu lekciju o tome da se dobro vraća dobrim, a loše lošim.

Kraj.

Ocijenite ovu pricu

Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *