prica o proljecu

Priča o proljeću

Kratke Price Za Laku Noc

Bila jednom jedna malena djevojčica po imenu Lana koja je živjela u prekrasnom malom selu okruženom prirodom. Lana je uvijek s nestrpljenjem očekivala dolazak proljeća. To je bio njen omiljeni dio godine jer je donosilo toplinu, cvijeće, ptice i mnoge nove avanture.

Kada se prvi puta osjetio miris proljeća u zraku, Lana je bila presretna. Otišla bi u šetnju po livadama i poljima, divila se prvim pupoljcima na granama drveća i sakupljala šarene cvjetove. Uvijek je bila iznenađena koliko priroda može biti predivna.

Jednog dana, dok je šetala kroz šumu u potrazi za divljim cvijećem, Lana je pronašla mali, zaboravljeni cvijet. Bio je to cvijet boje duginih nijansi, s tankim laticama koje su se kovitlale kao šare na haljini. Cvijet je bio usamljen i tužan jer je bio jedini koji je procvjetao u tom dijelu šume.

Lana je odlučila pružiti ljubav tom malom cvijetu. Nazvala ga je Proljeće jer je bio simbol svega lijepog što dolazi s proljećem. Lana je svaki dan zalijevala Proljeće i brinula se za njega. Ubrzo je primijetila kako cvijet počinje rasti i cvjetati sve više.

Jednog sunčanog jutra, Lana se probudila i ugledala prekrasan prizor. Cijela šuma bila je ispunjena cvijećem u svim bojama. Bilo je tulipana, narcisa, ljubičica i mnogih drugih prekrasnih cvjetova. Ptice su pjevale svoje najljepše pjesme, a sunce je obasjavalo sve oko sebe.

Lana je bila presretna što je njen Proljeće donijelo toliko ljepote u šumu. Odlučila je organizirati posebnu proslavu kako bi proslavili dolazak proljeća. Pozvala je sve stanovnike sela da se pridruže. Djeca su pravila cvjetne vijence, a odrasli su donosili poslastice i plesali uz zvuke veselih pjesama.

Proslava je bila puna smijeha, radosti i ljubavi prema prirodi. Lana je bila presretna što je mogla podijeliti svoju ljubav prema proljeću sa svima. Ljudi su naučili cijeniti svaki trenutak s prirodom i shvatili koliko je važno čuvati okoliš.

Od tog dana, svake godine, svi su se okupljali kako bi proslavili dolazak proljeća


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *