prica o proljecu

Priča o proljeću

Kratke Price Za Laku Noc

Bila jednom jedna malena djevojčica po imenu Lana koja je živjela u prekrasnom malom selu okruženom prirodom. Lana je uvijek s nestrpljenjem očekivala dolazak proljeća. To je bio njen omiljeni dio godine jer je donosilo toplinu, cvijeće, ptice i mnoge nove avanture.

Kada se prvi puta osjetio miris proljeća u zraku, Lana je bila presretna. Otišla bi u šetnju po livadama i poljima, divila se prvim pupoljcima na granama drveća i sakupljala šarene cvjetove. Uvijek je bila iznenađena koliko priroda može biti predivna.

Jednog dana, dok je šetala kroz šumu u potrazi za divljim cvijećem, Lana je pronašla mali, zaboravljeni cvijet. Bio je to cvijet boje duginih nijansi, s tankim laticama koje su se kovitlale kao šare na haljini. Cvijet je bio usamljen i tužan jer je bio jedini koji je procvjetao u tom dijelu šume.

Lana je odlučila pružiti ljubav tom malom cvijetu. Nazvala ga je Proljeće jer je bio simbol svega lijepog što dolazi s proljećem. Lana je svaki dan zalijevala Proljeće i brinula se za njega. Ubrzo je primijetila kako cvijet počinje rasti i cvjetati sve više.

Jednog sunčanog jutra, Lana se probudila i ugledala prekrasan prizor. Cijela šuma bila je ispunjena cvijećem u svim bojama. Bilo je tulipana, narcisa, ljubičica i mnogih drugih prekrasnih cvjetova. Ptice su pjevale svoje najljepše pjesme, a sunce je obasjavalo sve oko sebe.

Lana je bila presretna što je njen Proljeće donijelo toliko ljepote u šumu. Odlučila je organizirati posebnu proslavu kako bi proslavili dolazak proljeća. Pozvala je sve stanovnike sela da se pridruže. Djeca su pravila cvjetne vijence, a odrasli su donosili poslastice i plesali uz zvuke veselih pjesama.

Proslava je bila puna smijeha, radosti i ljubavi prema prirodi. Lana je bila presretna što je mogla podijeliti svoju ljubav prema proljeću sa svima. Ljudi su naučili cijeniti svaki trenutak s prirodom i shvatili koliko je važno čuvati okoliš.

Od tog dana, svake godine, svi su se okupljali kako bi proslavili dolazak proljeća

4.8/5 - (5 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *