prica o bubamari za djecu

Decija prica o bubamari

Razne Price

Jednom davno, u predivnom vrtu punom cvijeća, živjela je mala bubamara po imenu Bella. Bella je bila posebna bubamara jer je imala šarene točkice na svojim krilima. Svaki dan, Bella bi letjela od cvijeta do cvijeta, hraneći se slatkim nektarom i uživajući u mirisima proljeća.

Bella je imala mnogo prijatelja u vrtu. Pčelice su joj društvo pravile dok su zajedno skupljale medene kapljice, leptiri su s njom igrali lov na sunčeve zrake, a cvjetovi su se otvarali svaki put kad bi Bella doletjela. Svi su je voljeli zbog njenih veselih boja i ljupke naravi.

Jednog dana, dok je Bella veselo letjela iznad vrtića, primijetila je tužnu djevojčicu po imenu Mia. Mia je sjedila na klupici i plakala. Bella se sažalila na nju i sletjela pokraj nje. “Zašto plačeš, mala djevojčice?” upitala ju je.

Mia je pogledala Bellu i rekla: “Izgubila sam svoju omiljenu igračku, plišanog medvjedića. Tako mi nedostaje.” Bella je znala da treba pomoći svojoj novoj prijateljici. “Ne brini, Mia. Pomoći ću ti pronaći medvjedića!” rekla je Bella hrabro.

Bella je poletjela u potragu. Letjela je od cvijeta do cvijeta, od grma do grma, tražeći medvjedića. U jednom trenutku, primijetila je blistavu zlatnu iskru kako se odbija od sunčevih zraka. Brzo je sletjela na cvijet i tamo je ugledala medvjedića kako sjaji na suncu.

Sretan što je pronašao medvjedića, Bella je uzela igračku u svoje krila i odletjela natrag do Mia. Mia je bila oduševljena i zahvalila je Belli za njen trud. Bella je znala koliko je važno biti tu jedni za druge i pružiti pomoć kada je najpotrebnije.

Od tog dana, Bella i Mia postale su najbolje prijateljice. Bella je Mia učila o svim čarima prirode i kako se brinuti o cvijeću i životinjama. Mia je često posjećivala vrt i zajedno s Bellom istraživala sve njegove tajne.

Bella je shvatila koliko je srećna što može donijeti radost drugima, i to je postala njena misija. Ona je postala mali anđeo vrta, šireći ljubav, sreću i smijeh svuda

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *