prica o laganju

Prica o laganju

Poucne Price

Marko i laganje

Jednom davno, u dalekoj zemlji, živio je dječak po imenu Marko. Marko je bio dobar i vrijedan dječak, ali imao je jedan problem – volio je lagati.

Jednog dana, Marko je otišao u šumu da sakuplja plodove. Dok je bio tamo, sreo je jednog starca koji mu je rekao da mu je potrebna pomoć da pronađe svoj put natrag kući. Marko mu je obećao da će mu pomoći, ali umjesto toga, odlučio je odvesti starca dublje u šumu.

Kada se vratila kući, Markova majka je primijetila da je dječak izgledao zabrinuto. Pitala ga je što se dogodilo, a Marko joj je rekao da je izgubio put kući. Kada je majka saznala da je Marko sreo starca u šumi, shvatila je da je lagao. Rekla mu je da je laganje loše i da bi trebao biti iskren.

Sljedećeg dana, Marko je otišao u park sa svojim prijateljima. Jedan od njegovih prijatelja je imao novu loptu koju su svi željeli isprobati. Kada je Marko došao na red da igra s loptom, igrao je previše grubo i lopta je pukla.

Umjesto da prizna da je lopta pukla zbog njega, Marko je rekao da je lopta pukla zbog lošeg kvaliteta. Njegovi prijatelji nisu mu povjerovali, a jedan od njih je otišao kući ljut.

Marko se osjećao loše zbog toga što je lagao i shvatio da je laganje uzrokovalo probleme. Odlučio je biti iskren i priznati svoju grešku. Pozvao je svog prijatelja natrag u park i ispričao mu što se stvarno dogodilo s loptom.

Nakon što je priznao svoju grešku, Marko se osjećao bolje. Shvatio je da je iskrenost najbolja politika i da će mu to pomoći da izgradi povjerenje s drugima.

Od tog dana, Marko je prestao lagati i postao je poznat kao iskren i pouzdan dječak. Njegovi prijatelji su ga više cijenili i bili su sretni što mogu vjerovati u njega. Marko je naučio da je laganje loše i da je uvijek bolje biti iskren, čak i kada to može biti teško.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *