bozicna prica za djecu kratka

Prica o bozicu za djecu

Price o Deda Mrazu

Druženje sa Deda Mrazom

Bilo je to hladno zimsko veče u malom selu. Snijeg je lagano padao, prekrivajući kuće i drveće bijelim pokrivačem. Djeca su jedva čekala Božić, jer su čuli da će Deda Mraz donijeti poklone.

Jedno posebno dijete zvalo se Mia. Mia je bila dobra djevojčica koja je uvijek slušala svoje roditelje i pomagala drugima. Ove godine, Mia je odlučila napisati pismo Deda Mrazu.

“Dragi Deda Mraze,

Želim ti reći koliko volim Božić i koliko bih voljela vidjeti tebe i tvoje sobove. Ove godine želim samo jednu stvar – želim dijeliti radost Božića s tobom. Možeš li doći na čaj kod mene?

Tvoja mala prijateljica, Mia”

Mia je stavila pismo u svoju najljepšu kovertu i postavila je ispod bora. Sljedeće jutro, Mia je bila iznenađena kada je pronašla odgovor od Deda Mraza.

“Draga Mio,

Tvoje pismo me razveselilo! Naravno da ću doći na čaj kod tebe. Dođi na trgu u 16 sati, čekat ću te kod velikog bora. Radujem se tvojoj družbi!

S ljubavlju, Deda Mraz”

Mia nije mogla vjerovati svojim očima. Bio je Božićni dan, i ona je odmah obukla svoj topli kaput i šešir te krenula prema trgu. Kada je stigla, ugledala je prekrasno ukrašen bor i Deda Mraza kako sjedi na klupi, smješkajući se.

“Zdravo, draga Mio!” rekao je Deda Mraz. “Hvala ti na lijepom pismu. Hoćeš li dijeliti s Deda Mrazom čaj i keksiće?”

Mia je sretno kimnula glavom, a zatim su zajedno sjedili, pričali i smijali se. Deda Mraz je donio vreću s malim poklonima za Miu, ali ona je shvatila da je najvažniji dar bio sam trenutak druženja.

Tako su Mia i Deda Mraz proveli predivno popodne zajedno. Kada se Mia vratila kući, bila je ispunjena radošću i sjećanjem na najljepši Božić u svom životu.

I tako, to je bila priča o tome kako je mala Mia pozvala Deda Mraza na čaj i kako su zajedno stvorili posebno Božićno sjećanje koje će nositi u svojem srcu zauvijek.

4/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *