prica o andjelima

Priča o anđelima za djecu

Bajke za Djecu

Anđeli Čuvari

Jednom davno, u zemlji daleko od naše, živjeli su divni bića zvana anđeli. Anđeli su bili dobri i nježni duhovi, koji su bdjeli nad svijetom i brinuli se za sve ljude. Ali, među svim anđelima, bili su posebni anđeli čuvari.

Anđeli čuvari su imali posebnu dužnost – bdjeti nad djecom. Svako dijete na svijetu imalo je svog vlastitog anđela čuvara koji ga je štitio, pratio i brinuo se za njega dok odrasta.

Jedna od najljepših priča o anđelima čuvarima bila je o malom dječaku imenom Marko. Marko je bio dječak pun radosti i mašte. Svaki dan bi se igrao u parku i istraživao svijet oko sebe. Ali, jednog dana, dok je trčao za svojim loptom, spotaknuo se i pao. Plakao je od boli, ali tada se dogodilo nešto čarobno.

Iznenada, pred njim se pojavio nježan sjaj. To je bio Markov anđeo čuvar. Anđeo je bio visok i nježan, s krilima od čistog svjetla. Dotaknuo je Markovu ranu i odmah je bol nestala. Tada je anđeo nježno rekao: “Ne brini, Marko, uvijek ću biti uz tebe, štitiću te i brinuti o tebi.”

Od tog trenutka, Marko više nije bio uplašen. Znao je da njegov anđeo čuvar bdije nad njim. Svaki put kad bi se osjećao usamljeno ili uplašeno, znao bi da mu je anđeo tu, čuva ga i štiti.

Marko je odrastao uz svog anđela čuvara, ali nikada nije zaboravio taj poseban trenutak kad ga je prvi put sreo. I dok je odrastao, naučio je da je ljubav i briga anđela čuvara nešto što traje zauvijek.

I tako, svako dijete na svijetu ima svog anđela čuvara koji bdije nad njim, štiti ga i brine se za njega. A kad god se osjećaju usamljeno ili uplašeno, samo trebaju zatvoriti oči i osjetiti prisustvo svog vlastitog anđela, jer anđeli su uvijek uz nas, donoseći nam ljubav i svjetlo u svim našim danima.

5/5 - (5 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *