prica o cetri svijece

Priča o Četiri Svijeće

Razne Price

Duboko u šumi, u maloj kolibi, živjele su četiri svijeće – Crvena, Plava, Zelena i Žuta. Svaka svijeća imala je svoju boju i osobnost, ali svi su bili jako bliski prijatelji.

Jednog dana, dok su se pripremale za veliku proslavu u čast dolaska proljeća, shvatile su da im je ponestalo voska. Bile su u panici. Kako će obasjavati kolibu bez voska?

Crvena svijeća, hrabra i odlučna, predložila je da krenu u potragu za novim voskom. Plava, Zelena i Žuta su se složile i zajedno su krenule u avanturu.

Prva svijeća koju su susrele bila je Stara Voskara, mudra svijeća koja je živjela duboko u šumi. Ona im je rekla da će pravi vosak pronaći na kraju duge, ali da će put biti pun izazova.

Tako su se četiri svijeće zaputile u potragu. Na putu su susrele gustu šumu, divlje životinje i strme litice. No, unatoč svim preprekama, nisu odustajale.

Nakon mnogo mukotrpnog putovanja, stigle su do kraja duge. Tamo su pronašle prekrasan vrt pun cvijeća. U sredini vrta stajala je Zlatna Pčela, koja je čuvala zalihe najčišćeg voska.

Zlatna Pčela bila je oduševljena njihovom hrabrošću i spremno im je dala svoj najbolji vosak. Sretne i zahvalne, četiri svijeće su se vratile u kolibu.

Kada su stigle, počele su spremati svečanu večeru. Obasjane novim voskom, prostorija je zablistala u prekrasnom svjetlu. Svi su se veselili i slavili njihov uspjeh.

Od tog dana, Crvena, Plava, Zelena i Žuta svijeća znale su da su zajedno nepobjedive. Njihova priča o hrabrosti, prijateljstvu i suradnji ostala je urezana u srca svih koji su je čuli.

5/5 - (2 votes)

Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *