prica o sjevernom polu

Prica za djecu o sjevernom polu

Razne Price

Avanture na Sjevernom Polu

Jednom davno, u zemlji snijega i leda, na čarobnom Sjevernom Polu, živjeli su Djed Mraz i njegovi vilenjaci. Ovo je priča o njihovim uzbudljivim avanturama…

Djed Mraz, simpatični starac sa bijelom bradom i crvenim kaputom, bio je šef Sjevernog Pola. Svake godine, zajedno sa svojim vjernim vilenjacima, spremao bi se za najvažniju noć u godini – Božićnu noć! No ove godine, nešto je pošlo po zlu.

Jednog hladnog jutra, Djed Mraz je primijetio da su sve zalihe igračaka nestale! Vilenjaci su bili u panici. Tko bi mogao ukrasti Božićne darove? Djed Mraz nije mogao dopustiti da djeca na svijetu ostanu bez poklona.

Odlučili su istražiti. Krenuli su na putovanje kroz snježne pustinje i ledene pećine. Na putu su susreli različite likove, poput prijateljskih polaraca, čarobnih medvjeda i razigranih pingvina. Svi su im pružili pomoć i podršku.

Dok su istraživali, došli su do tajanstvene ledenice. Unutra su pronašli veliku pećinu koja je bila skrovište zlog čarobnjaka po imenu Zimski Čarobnjak. Bio je ljut zbog toga što mu uvijek dolaze ukrasti snijeg za svoje igračke.

Zimski Čarobnjak je priznao da je ukrao igračke, ali samo zato što je bio ljubomoran na veselje koje Djed Mraz širi. No, kada je vidio koliko je važno da djeca dobiju svoje darove, odlučio je vratiti ih.

Djed Mraz i vilenjaci su se vratili na Sjeverni Pol s igračkama. Božić je bio spašen! Zimski Čarobnjak se pridružio proslavi i obećao da će prestati biti zao.

Od tada, Sjeverni Pol je bio još sretnije mjesto. Djed Mraz i vilenjaci su nastavili širiti radost i ljubav diljem svijeta, a Zimski Čarobnjak se pridružio njihovoj ekipi kao čuvar zimskih čarolija.

I tako, svake godine, Božićna čarolija nastavlja donositi radost i sreću svima, zahvaljujući hrabrosti i dobroti svih koji žive na Sjevernom Polu.

5/5 - (3 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *