Medvjed, pcela i med

Price Za Laku noc

Bilo jednom u šumi, živio je medvjed koji je bio jako gladan. On je hodao okolo i tražio nešto za jesti, ali nije našao ništa.

Nakon nekog vremena, medvjed je vidio pčelinjak i pomislio da bi tu mogao pronaći nešto za jesti. Pošao je tamo i vidio da su pčele uzgajale med.

Medvjed je htio uzeti med, ali je shvatio da pčele nisu dozvoljavale nikome da uzme njihov med. On je bio jako gladan i nije znao šta da radi.

Tada je sreo starog psa šumskog koji mu je rekao: “Ako želiš uzeti med, moraš se dogovoriti sa pčelama. One će ti dati med ako im uzvratiš uslugu.”

Medvjed se zahvalio psu i pošao razgovarati sa pčelama. On je rekao da je jako gladan i da bi želio nešto jesti. Pčele su mu rekle da će mu dati med ako mu pomogne da prenesu pelud sa cvijeća na cvijeće.

Medvjed se zahvalio pčelama i počeo da radi posao. Radilo se o jednostavnom poslu, ali medvjed se trudio da bude što precizniji. Nakon nekog vremena, posao je završen i medvjed je dobio svoj zasluženi med.

Završetak priče: Medvjed se naučio važnosti dogovora i da se stvari ne dobijaju samo tako. Shvatio je da je najbolje razgovarati i dogovoriti se, a onda će svi biti sretni. Od tog dana, medvjed se više nikada nije usudio uzeti nečiji med bez dogovora.

5/5 - (2 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *