Medvjed, pcela i med

Price Za Laku noc

Bilo jednom u šumi, živio je medvjed koji je bio jako gladan. On je hodao okolo i tražio nešto za jesti, ali nije našao ništa.

Nakon nekog vremena, medvjed je vidio pčelinjak i pomislio da bi tu mogao pronaći nešto za jesti. Pošao je tamo i vidio da su pčele uzgajale med.

Medvjed je htio uzeti med, ali je shvatio da pčele nisu dozvoljavale nikome da uzme njihov med. On je bio jako gladan i nije znao šta da radi.

Tada je sreo starog psa šumskog koji mu je rekao: “Ako želiš uzeti med, moraš se dogovoriti sa pčelama. One će ti dati med ako im uzvratiš uslugu.”

Medvjed se zahvalio psu i pošao razgovarati sa pčelama. On je rekao da je jako gladan i da bi želio nešto jesti. Pčele su mu rekle da će mu dati med ako mu pomogne da prenesu pelud sa cvijeća na cvijeće.

Medvjed se zahvalio pčelama i počeo da radi posao. Radilo se o jednostavnom poslu, ali medvjed se trudio da bude što precizniji. Nakon nekog vremena, posao je završen i medvjed je dobio svoj zasluženi med.

Završetak priče: Medvjed se naučio važnosti dogovora i da se stvari ne dobijaju samo tako. Shvatio je da je najbolje razgovarati i dogovoriti se, a onda će svi biti sretni. Od tog dana, medvjed se više nikada nije usudio uzeti nečiji med bez dogovora.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *