Uzbudljiva avantura lisice, sove i psa u šumi

Bajke za Djecu

Bilo jednom u šumi živjele su tri životinje – lisica, sova i pas. Oni su bili najbolji prijatelji i često su zajedno provodili vrijeme.

Jedne večeri, lisica je rekla da bi htjela otići na avanturu i vidjeti što sve šuma ima za ponuditi. Sova i pas su se rado pridružili i krenuli su u avanturu.

Putem su nailazili na razne prepreke, ali su ih uspijevali prevladati zajedno. Kada su došli do jezera, sova je primijetila da se nešto čudno događa. Bila je tužna i pomislila da se neće vratiti kući.

Lisica i pas su odmah shvatili da nešto nije u redu i počeli su tražiti uzrok. Nakon nekog vremena, pronašli su ribu koja se zaglavila u mreži i sova je bila zabrinuta za nju.

Lisica i pas su se dogovorili da će pomoći ribi i uspjeli su je spasiti. Riba je bila tako zahvalna da im je dala nekoliko dragulja kao znak zahvalnosti.

Završetak priče: Lisica, sova i pas su se vratili kući i bili su jako ponosni na sebe. Naučili su važnost pomoći jedni drugima i da se zajedno može prevladati bilo kakva prepreka. Od tog dana, bili su jako povezani i uvijek su bili spremni pomoći jedni drugima.

1/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *