bajram prica

Aminin Bajram – priča o radosti, ljubavi i slavlju

Razne Price

Bila jednom mala djevojčica po imenu Amina, koja se jako radovala predstojećem Bajramskom prazniku. Bajram je praznik posta, molitve i slavlja koji se proslavlja u muslimanskoj vjeri.

Amina je s nestrpljenjem čekala taj dan. Planirala je s mamom i bakom pripremiti svečani ručak, a sa svojim prijateljima igrati se i razmjenjivati slatkiše.

Kada je konačno došao Bajram, Amina je bila oduševljena. Obukla je najljepšu haljinu i zajedno sa svojom porodicom otišla u džamiju na molitvu. Nakon molitve, Amina se radostno pozdravila sa svojim prijateljima, koje je srela na ulici, i razmijenila sa njima slatkiše.

Kada su se vratili kući, Amina i njena porodica su se sjatili oko stola da uživaju u ukusnom ručku. Mirisna jela su se širila kuhinjom, a svi su bili sretni i zadovoljni.

Poslije ručka, Amina i njeni prijatelji su se igrali i zabavljali se. Trčali su po dvorištu, igrali razne igre, a na kraju su se poslužili slatkišima koje su razmijenili.

Bajram je za Aminu bio dan radosti, ljubavi i slavlja. Uzbuđena i ispunjena, Amina je zaspala te noći sa osmijehom na licu.

I tako završava priča o Amini i Bajramu. Bajram je vrijeme kada se okupljamo sa porodicom i prijateljima, slavimo i uživamo u zajedništvu. Neka Bajram bude praznik mira, radosti i ljubavi za sve!

1/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *