Uskrsna priča za djecu

Razne Price

Mala Zeko i Čarobno Uskršnje Jaje

Jednom davno, u prelijepom šumskom selu, živio je mali zec po imenu Zeko. Zeko je bio poseban zato što je imao nevjerovatnu strast prema Uskrsu. Obožavao je sve što se vezivalo za taj praznik: šarene jaje, cvijeće koje je cvjetalo, i posebno, priče o čarobnim uskršnjim jajima.

Jednog sunčanog proljetnog dana, dok je Zeko skakutao šumom, naišao je na starog mudrog jelena, Javora.

“Zeko, moj mladi prijatelju, čujem da si ti najveći ljubitelj Uskrsa u cijelom šumskom kraljevstvu”, rekao je Javor.

“Da, to je istina!”, odgovorio je Zeko uzbuđeno. “Volim sve o Uskrsu, od jaja do cvjetova, ali najviše volim priče o čarobnim jajima. Da li ste ikada vidjeli jedno?”

Javor je klimnuo glavom. “Da, jesam. I danas, možda ćemo doživjeti nešto posebno.”

Zeko je bio oduševljen. “Šta to znači? Kako možemo pronaći čarobno jaje?”

“Čarobno jaje pronalazi srce ispunjeno dobrotom i željom da pomogne drugima”, objasnio je Javor. “Ako želiš pronaći čarobno jaje, moraš biti spreman pomoći onima kojima je potrebno.”

Zeko je odmah pristao. Odlučio je da će proći kroz šumu i pomoći svakom životinjskom prijatelju kojeg sretne na svom putu.

Dok je hodao, Zeko je sreo ptičicu koja je izgubila gnijezdo. Pomogao joj je da ga pronađe i napravio joj novi dom od grančica i lišća. Nastavio je dalje i susreo je ježa koji je bio gladan jer nije mogao pronaći hrane. Zeko je podijelio svoje mrkve s njim i naučio ga gdje da traži hranu.

Dok je dan prolazio, Zeko je nesebično pomagao svim životinjama u šumi. I onda, kad je sunce počelo zalaziti, primijetio je nešto sjajno među cvijećem. Bio je to najljepši prizor koji je ikada vidio – čarobno uskršnje jaje!

Zeko je bio presretan. Nije mogao vjerovati da je uspio pronaći čarobno jaje. Shvatio je da je ljubav i briga prema drugima najvažnija stvar koja postoji.

Vrativši se svojoj kući, Zeko je podijelio čarobno jaje sa svim životinjama u selu. A kada su otvorili jaje, otkrili su da je unutra bila poruka ljubavi, radosti i nade za sve.

Od tada, svake godine za Uskrs, Zeko i njegovi prijatelji slave ljubav i radost šireći dobrotu i pomažući drugima. Jer su shvatili da je to ono što Uskrs zaista znači.

4.7/5 - (4 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *