Priča za laku noć prvi snijeg

Kratke Price Za Laku Noc

Jedne zimske noći, dok je mjesec sjajio na nebu kao velika svjetiljka, mala djevojčica po imenu Ana ležala je u svom krevetu, pripremajući se za spavanje. Bilo je već kasno, a Ana je bila umorna od svih igara koje je igrala tog dana sa svojim prijateljima u parku.

Dok se umotavala u svoj omiljeni pokrivač, iznenada je čula nešto što je zvučalo kao pucketanje vani. Brzo se popela na prozor da vidi što se događa i vidjela je prekrasan prizor: prvi snijeg padao je vani!

Ana se odmah obukla i istrčala vani. Snijeg je padao tiho i polako, a Ana je bila oduševljena. Plesala je okolo u snijegu, hvatala pahuljice na svoje ruke i razmišljala o svemu što bi mogla učiniti u snijegu. Planirala je izgraditi najveći snjegović koji je ikad postojao i organizirati snježnu borbu sa svojim prijateljima sutradan.

Kako je vrijeme prolazilo, Ana se umorila od igre i odlučila se vratiti u kuću. Kad se vratila, shvatila je da je njezina mama pripremila toplo mlijeko i kekse, što ju je jako razveselilo. Mama je također pripremila i priču za laku noć koju će čitati Ani prije nego što ode spavati.

Ana se smjestila u krevetu, omotana u svoj omiljeni pokrivač, dok joj je mama čitala priču. Priča je bila o malenoj djevojčici po imenu Sofija, koja se izgubila u šumi tijekom zimske oluje. Sofija je bila jako uplašena, ali zahvaljujući svojoj hrabrosti i snalažljivosti, uspjela se vratiti kući.

Mama je opisivala kako je Sofija hodala kroz snijeg, pretražujući šumu u potrazi za putem kući. Zatim se prisjetila kako se Sofija sjetila znaka koji je vidjela na svom putu i uspjela ga pronaći, što ju je vodilo kući. Na kraju, Sofija se vratila kući i zagrlila svoju mamu i tatu.

Ani se jako svidjela priča, a kad je mama završila, poljubila ju je u obraz i poželjela joj laku noć. Ana je duboko zatvorila oči i osjetila kako umor od igre u snijegu polako pada na nju. Dok je tonula u san, Ana je sanjala o svim avanturama koje će imati u snijegu i o tome kako će se probuditi ujutro.

Ana je duboko spavala kad je vani odjednom zatutnjalo. Probudila se i pogledala kroz prozor. Vidjela je da je snijeg počeo padati jače nego prije. Kroz guste pahulje nije mogla vidjeti ništa dalje od nekoliko metara. Odlučila se vratiti u krevet, ali nije mogla zaspati.

Kako bi se opustila, Ana je počela razmišljati o priči koju joj je mama čitala. Shvatila je da se Sofija nije prepustila strahu kad se izgubila u šumi, već se usredotočila na rješavanje problema i potragu za znakovima koji bi joj pomogli pronaći put kući.

U mislima je Ana odlučila biti poput Sofije i pronaći rješenje za svoj problem – nesanica. Odlučila je uzeti svoju knjigu za bojanje i olovke i početi crtati. Polako je zaboravljala na vanjski svijet, a njena mašta je preuzela nadzor. Crtala je prekrasne slike snjegovića, zimskih pejzaža i pahuljica koje su padale. Uskoro se umorila od crtanja i odlučila ponovno pokušati zaspati.

Kad se Ana probudila sljedećeg jutra, iznenadila se kad je vidjela količinu snijega koja je pala tijekom noći. Cijeli kraj je bio prekriven snijegom! Kao što je planirala, pozvala je svoje prijatelje i organizirala veliku snježnu borbu. Svi su se zabavljali i smijali, a Ana je bila sretna jer je pronašla rješenje za svoj problem nesanice – maštovito crtanje.

Kako je dan prolazio, Ana je shvatila da iako se zima može činiti hladnom i tamnom, ima puno lijepih stvari koje se mogu raditi. Bilo je vrijeme za ručak, pa su se svi vratili u kuće. Ana je uživala u toplom obroku koji je pripremila njena mama i ponovno razmišljala o Sofiji i njenoj hrabrosti u šumi.

U to vrijeme, Ana je shvatila da život ne mora uvijek biti jednostavan i predvidljiv, ali da slijedeći primjer hrabrosti i snalažljivosti, možemo prebroditi sve prepreke koje nam se nađu na putu. Njezina avantura u snijegu i priča za laku noć koju joj je mama pročitala pružile su joj snagu da se suoči sa svim izazovima koji su joj predstavljeni.

Pouka ove priče je da su zimske radosti i avanture važan dio djetinjstva. Kao i Ana, djeca se trebaju usuditi istraživati svoju okolinu i otkrivati nove stvari. Također, priča o hrabrosti i snalažljivosti djevojčice Sofije podsjeća nas na to da je važno biti hrabar i samouvjeren kad se suočavamo s izazovima i neizvjesnostima u životu.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *