djevojcica posmatra svemir

Priča o svemiru za decu

Price Za Laku noc

Lila i Njena Avantura u Svemiru

Postojala je jednom jedna mala djevojčica koja se zvala Lila. Lila je bila jako znatiželjna i voljela je istraživati svijet oko sebe. Često bi posmatrala nebo i pitala se šta se sve nalazi iza oblaka.

Jednog dana, Lila je dobila poseban poklon – teleskop. Od tada je počela istraživati svemir. Bila je oduševljena svim stvarima koje je vidjela kroz teleskop. Vidjela je zvijezde koje su izgledale kao male svjetlosti, planete koji su se kretali i velike galaksije sa mnogo zvijezda.

Lila je učila o svakoj zvijezdi i planetu. Shvatila je da svaki planet ima svoje karakteristike i da su zvijezde povezane u neke velike skupine zvanim galaksije. Bila je toliko zaljubljena u svemir da je počela crtati slike svega što je vidjela kroz teleskop.

Jednog dana, Lila je sanjala da putuje u svemir. Sanjala je da se penje na raketu i leti među zvijezdama. Probudila se jako uzbuđena, željna da putuje u svemir i sazna još više.

Ali, kako još uvijek nije bilo tehnologije za putovanje u svemir, Lila se nije mogla ostvariti svoj san. No, to nije zaustavilo njeno zanimanje za svemir. Nastavila je istraživati svemir kroz teleskop i učiti sve što može.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *