dobra metla

Prica o dobroj metli

Bajke za Djecu

Jednom davno, u zemlji čarobnjaka, živjela je stara čarobnica koja je imala nevjerojatnu moć – mogla je letjeti na metli. Nije imala običnu metlu, već posebnu metlu koja je bila napravljena od najfinijeg i najčvršćeg drveta, a na njoj su bile urezane drevne čarobne rune.

Kako je stara čarobnica starenjem postajala sve slabija, odlučila je da je vrijeme da preda svoju magičnu metlu nekome mlađem. Odlučila je organizirati natjecanje među mladim čarobnicima i čarobnicama, na kojem će se ispitati njihove sposobnosti i pronaći dostojnog nasljednika njene magične metle.

Natjecanje je trajalo tri dana i bilo je jako zahtjevno. Mladi čarobnici su se natjecali u raznim vještinama, poput letenja, bacanja čarobnih kugli, stvaranja priviđenja i prizivanja elemenata. Svaka vještina bila je teška na svoj način, ali jedan mladi čarobnik, zvao se Maks, iznenadio je sve svojom vještinom letenja na metli.

Naime, Maks je posjedovao običnu drvenu metlu, ali je s ljubavlju i pažnjom njegovao i brinuo se za nju. Redovito ju je čistio i polirao, a često bi joj i govorio riječi hvale i podrške. Njegova metla nije bila čarobna, ali ju je on učinio posebnom. Tijekom natjecanja, letio je na njoj poput ptice, s lakoćom prolazio kroz prepreke i stjecao simpatije publike.

Kad je natjecanje završilo, stara čarobnica odlučila je da će Maks biti njen nasljednik i dobiti njenu magičnu metlu. Mnogi su bili iznenađeni, jer Maks nije bio najbolji u svim vještinama, ali je njegova ljubav prema metli i njegovom odnosu prema njoj privukla čarobnicu.

Tako je Maks postao novi vlasnik magične metle, ali nije zaboravio svoju staru drvenu metlu koju je volio i dalje je koristio u svojim svakodnevnim obvezama. S vremenom, Maks je postao jedan od najvećih čarobnjaka u zemlji, a njegova dobra metla postala je legenda među čarobnicima i čarobnicama.

Iz ove priče možemo naučiti da ljubav i briga prema stvarima koje nam pomažu u životu, čak i ako nisu

na prvi pogled posebne ili magične, mogu ih učiniti posebnima i vrijednima. Njegovanje tih odnosa može nam donijeti mnoge koristi i iskustva koja nas mogu učiniti uspješnijima i sretnijima.

Također, ova priča naglašava važnost ljubavi prema onome što radimo. Maks nije bio najbolji u svim vještinama natjecanja, ali je njegova ljubav prema letenju na metli i briga o njoj privukla pozornost i poštovanje starije čarobnice. Kada radimo ono što volimo, lakše nam je biti uporni i predani, a to može dovesti do velikih uspjeha.

Ukratko, ova priča o dobroj metli podsjeća nas da cijenimo ono što imamo i njegujemo ljubav prema stvarima koje nam pomažu u životu. Kada radimo ono što volimo i što nas ispunjava, to može nas učiniti uspješnijima i sretnijima u svakodnevnom životu.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *