ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer

Bajke za Djecu

Jednom davno, živio je bogati trgovac koji je imao tri kćeri. Najmlađa, Ljepotica, bila je ne samo prelijepa, već i dobra i ljubazna djevojka. Njezine sestre, međutim, bile su sebične i oholice, stalno zabrinute samo za svoj izgled i status u društvu.

Jednog dana, trgovac se na putu izgubio i završio u zabačenoj palači, koja je pripadala strašnoj Zvijeri. Zvijer je trgovca osudio na smrt, ali je pristao pustiti ga da se oprosti od svoje obitelji. Trgovac je, kad se vratio kući, ispričao svoju priču i zamolio Ljepoticu da ode u zamjenu za njega.

Iako je bila uplašena, Ljepotica je pristala otići u palaču. Tamo je otkrila da je Zvijer zapravo čarobnjak koji je bio proklet i pretvoren u zvijer. Iako je na početku bila prestrašena, Ljepotica je brzo naučila voljeti Zvijera i postala mu je draga prijateljica.+

Kad je Ljepotica izrazila želju da posjeti svoju obitelj, Zvijer ju je pustio, ali pod uvjetom da se vrati nakon sedam dana. Međutim, Ljepoticina zla sestra ju je nagovorila da ostane duže, pa se Ljepotica vratila u palaču tek nakon što je Zvijer već umro od tuge.

No, nakon što je suza Ljepotice pala na Zvijerino tijelo, Zvijer se pretvorio u prekrasnog princa. Princ je otkrio da je bio proklet i da će prokletstvo biti uklonjeno samo ako ga netko zavoli takvog kakav jest. Ljepotica je svojom ljubavlju uspjela u tome i njih dvoje su živjeli sretno do kraja života.

Ova priča naglašava važnost prave ljubavi i ljepote duše. Ljepotica je naučila da je vanjska ljepota bezvrijedna ako se ne prati ljubaznošću, dobrotom i ljubavlju prema drugima. Zvijer, koja je bila zastrašujuća izvana, zapravo je bila dobra duša koja je trebala samo ljubav i prijateljstvo da bi se vratila u svoje pravo stanje.

5/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *