Prica o Carobnom Konju

Price o Konjima

Bilo jednom, u dalekoj zemlji, živjela je princeza koja je sanjala o avanturi.

Princeza je sanjala o avanturi. Jednog dana, dok je šetala šumom, susrela je neobičnog konja. Konj je bio prekriven sjajnim zvjezdicama, a njegove oči su sjale poput dva dragulja.

Princeza se začudila kad je vidjela tako prekrasnog konja i odmah je znala da je to carobni konj Zvijezda. On joj se obratio i rekao: “Draga princezo, htio bih ti pokazati svijet u kojem vladaju avantura i čuda. Hoćeš li sa mnom?”

Princeza je odmah pristala i krenula s Zvijezdom na nezaboravno putovanje. Letjeli su preko rijeka, planina i šuma, gledajući prekrasne predjele. Princeza je vidjela stvari koje nikad nije vidjela prije i bila je iznenađena čudima svijeta.

Na kraju svog puta, princeza i Zvijezda su stigli do kraljevstva u kojem je živjela kraljica koja je tražila ljepotu i hrabrost. Princeza je s Zvijezdom pokazala svoju ljepotu i hrabrost i tako pomogla kraljici.

Kraljica je bila tako zahvalna princezi i Zvijezdi da je darovala princezi vječno prijateljstvo s carobnim konjem. Princeza se vratila kući i svima je ispričala svoju avanturu s Zvijezdom. Svi su bili zapanjeni i oduševljeni pričom, a princeza je živjela sretno do kraja života.

Tako smo vidjeli kako princeza i Zvijezda su zajedno putovali i otkrili svijet čuda i avantura, a njihovo prijateljstvo je trajalo zauvijek.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *