Prica o Konju i Magarcu

Price o Konjima

Bilo jednom davno, u dalekoj zemlji, živio je konj po imenu Brzi. Konj Brzi bio je jako ponosan na svoje brzinske sposobnosti i nije volio kada bi ga neko uspoređivao s drugim životinjama.

Jednog dana, dok je Brzi trčao kroz šumu, susreo je magarca po imenu Spori. Magarac Spori bio je vrlo miran i smireno hodao, a nije brinuo za svoju brzinu.

Konj Brzi se isprva smijao magarcu, ali kada je vidio koliko je Spori sretan i zadovoljan sa svojim životom, počeo je sumnjati u svoje vrijednosti. “Zašto ja brinem o brzini kada postoje stvari koje su mnogo važnije od toga?”, pitao se Brzi.

Magarac Spori je primijetio konjevu zabrinutost i rekao mu: “Ne brini se za brzinu, Brzi. Najvažnije je biti sretan i zadovoljan sa samim sobom i svojim životom.”

Brzi je shvatio kako mu je magarac Spori pomogao da shvati važnost sreće i zadovoljstva u životu. Od tada, Brzi i Spori su postali najbolji prijatelji i zajedno su hodali kroz šumu, uživajući u prirodi i životu.

I tako, konj Brzi i magarac Spori su živjeli sretno do kraja života, pokazujući nam da nije važna brzina, već sreća i zadovoljstvo u životu

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *