Bijeli konj i djevojčica: Priča o prijateljstvu i ljepoti

Price o Konjima, Razne Price

Bilo jednom, u dalekoj zemlji, živio je bijeli konj. Konj je bio vrlo lijep i brz, a njegovo bijelo perje sjajilo se na suncu. Svi u zemlji su ga voljeli i poštovali.

Jedne lijepe i sunčane jesenje dane, djevojčica se zaputila u šumu kako bi pronašla svog prijatelja, bijelog konja. Kada ga je našla, konj joj se obratio i rekao: “Djevojčice, želio bih ti pokazati nešto prekrasno. Hoćeš li doći sa mnom?”

Djevojčica se rado pridružila konju i zajedno su krenuli na avanturu. Prolazili su kroz šume i preko brda, a svuda oko njih se širila prekrasna priroda. Konj joj je pokazao mjesta koja nikada prije nije vidjela i pričao joj o svojim avanturama.

Nakon dugog puta, stigli su do prekrasne planine, gdje se nalazilo jezero u kojem se ogledala ljepota cijelog svijeta. Konj se okrenuo prema djevojčici i rekao: “Ovo je najljepše mjesto na svijetu. Želim ti ga podariti kao znak prijateljstva i poštovanja.”

Djevojčica je bila presretna i zahvalila se konju na prekrasnom poklonu. Od tada, svake godine dolazila je na to mjesto i zajedno sa svojim prijateljem, bijelim konjem, uživala u ljepoti svijeta.

I tako, djevojčica i bijeli konj živjeli su sretno do kraja života, a njihovo prijateljstvo i dalje je sjalo kao sunce nad njihovim prekrasnim svijetom.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *