pet mali pacica

Pet malih pacica

Bajke za Djecu

Jednom davno, u šumici blizu rijeke, živjelo je pet mali pacića. Bili su to braća i sestre, iako su svi bili različitih boja. Prvi pacić bio je bijeli kao snijeg, drugi žuti kao sunce, treći smeđ kao zemlja, četvrti zelen kao trava, a peti plavi kao nebo.

Svakog dana, mama patka bi odvela svoju malu obitelj na obližnju rijeku, gdje su se mogli igrati i plivati. Svaki put kada bi se vratili kući, mama patka bi im ispričala priču o pustolovinama koje bi mogli doživjeti ako se dobro brinu jedni o drugima.

Jednog dana, dok su se igrali u vodi, pet mali pacića primijetili su da su se izgubili. Bili su prestrašeni, jer nikada nisu bili daleko od svoje mame. Međutim, odlučili su da se neće dati poraziti i da će pronaći put natrag kući.

Dok su lutali šumom, upoznali su mnogo različitih životinja, uključujući zeca, vjevericu, ježa i mrava. Svaka od ovih životinja ih je uputila u pravom smjeru i davala im savjete kako da se ponašaju u šumi.

Nakon što su lutali nekoliko sati, pet mali pacića konačno su vidjeli svoju mamu patku kako ih čeka kod rijeke. Bili su sretni i olakšani kada su je vidjeli, i uvjerili su se da će uvijek pažljivo slušati njene savjete kako bi se mogli vratiti kući sigurno.

Mama patka je bila ponosna na svoju djecu i rekla im da su pokazali veliku hrabrost i odlučnost. Rekla je da će se ovaj dan pamtiti kao jedan od najvažnijih dana u njihovim životima.

Pet mali pacića shvatili su da, iako su bili različite boje, svi su bili jednako važni. Shvatili su da mogu puno naučiti od drugih životinja u šumi, te da je važno pomoći drugima kad god je to moguće.

I tako su pet mali pacića naučili da se nikada ne smiju predati i da će se uvijek vratiti kući ako zajedno rade i pomažu jedni drugima. Od tada, živjeli su sretno i sigurno sa svojom mamom patkom, uvijek se sjećajući važnosti prijateljstva, hrabrosti i odlučnosti.

3.7/5 - (3 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *