Mark i Luka: Priča o neposlušnosti i pokajanju u gradu

Price o lijepom ponasanju

Bila jednom dva brata blizanca, Mark i Luka. Oni su bili vrlo živahni i zabavni, ali također su bili vrlo neposlušni prema svojim roditeljima. Njihovi roditelji su ih stalno upozoravali da se ponašaju dobro i poštuju pravila, ali braća su uvijek ignorirala njihova upozorenja.

Jednog dana, Mark i Luka su željeli ići na avanturu u gradu, ali njihovi roditelji su im rekli da to nije dobra ideja i da se moraju držati blizu kuće. Međutim, braća su bila neposlušna i odlučila su ići u grad bez odobrenja.

Kada su došli u grad, braća su bili izložena nezgodnim situacijama i opasnostima. Oni su shvatili koliko je važno poštivati upozorenja i savjete svojih roditelja. Braća su brzo shvatila svoju pogrešku i htjela su se što prije vratiti kući.

Nakon dugog traženja, braća su napokon pronašla put do kuće. Njihovi roditelji su bili vrlo zabrinuti i radosni što su se vratili kući. Braća su se ispričala roditeljima i rekla im koliko su shvatila važnost slušanja i poštivanja njihovih upozorenja.

Od tada, braća su bila vrlo poslušna i poštivala pravila svojih roditelja. Njihovi roditelji su bili ponosni na njih i uvijek su se držali blizu kuće kada su željeli ići na avanturu. Braća su naučila važnu lekciju o poštivanju i slušanju svojih roditelja.

1/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *