Snjeguljica Priča

Bajke za Djecu

Nekada davno, u zemlji daleko, daleko odavde, živjela je prekrasna djevojka po imenu Snjeguljica. Imala je dugih crnih kovrča, prelijep osmijeh i toplu dušu. No, na žalost, njezina ljepota bila je razlog zašto je zavidna maćeha smatrala da bi Snjeguljica trebala nestati iz njenog života.

Maćeha je imala zle namjere i odlučila je da će Snjeguljica biti ubijena. Srećom, Snjeguljica je uspjela pobjeći u šumu i tamo se susrela s dobrotvornom obitelji patuljaka.

Patuljci su je prihvatili u svoj dom, ali nisu znali kako bi joj pomogli da se vrati u svoj dom, bez da je maćeha pronađe. No, bili su vrlo dobri s idejama, pa su joj predložili da se maskira u prodavačicu jabuka.

Snjeguljica je brzo naučila kako prodavati jabuke i uskoro se svaki dan pojavljivala u dvorcu gdje bi prodavala jabuke kraljici. Nažalost, maćeha je bila vrlo lukava i jedan dan joj je ponudila otrovnu jabuku. Snjeguljica je nevino uzela jabuku i odmah pala u dubok san.

Srećom, patuljci su pronašli Snjeguljicu i uspjeli su je probuditi iz sna. Nakon što se probudila, odlučila je da će se vratiti u dvorac i suočiti se sa zlim maćehom. Kada je došla u dvorac, maćeha je bila vrlo iznenađena da je Snjeguljica još uvijek živa.

Kraljica je pokušala pobjeći, ali je uhvaćena i kažnjena za svoje zle postupke. Snjeguljica se vratila u svoj dom i živjela sretno do kraja života.

Moral ove priče je da zlo uvijek biva kažnjeno i da se uvijek treba boriti za ono što je ispravno. Snjeguljica je bila hrabra i nije se predala zlu, a kada je zlo bilo poraženo, uspjela je vratiti svoj dom i živjeti sretno do kraja života.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *