Prijateljstvo sove i vuka u snježnom svijetu

Price Za Laku noc

Bilo jednom u hladnom i snježnom svijetu, živjela je sova po imenu Maja. Ona je bila stara i iskusna, a ujedno i vrlo mudra i odgovorna. Imala je mladunčad koja su bila zaroljena u snijegu i nisu mogli ništa drugo nego samo ležati tamo.

Maja je bila jako zabrinuta za svoju mladunčad i nije znala kako će im pomoći. Odlučila je tražiti pomoć i otići u potragu za nekim ko bi im mogao pomoći.

Putem je susrela razne životinje, ali nijedna nije mogla pomoći. Sve dok nije susrela vuka koji je čuo njene probleme i odmah je ponudio pomoć.

Vuk je krenuo sa sovom prema mladuncadima. Nakon nekog vremena, stigli su do njih i vuk je pomogao da ih izbave iz snijega. Mladunčad su bila jako sretna što su se izvukla iz snijega i bila su zahvalna vuku na pomoći.

Završetak priče: Maja, vuk i mladunčad su se vratili kući i bili su jako sretni. Maja je naučila važnost pružanja pomoći drugima, a vuk je naučio važnost pružanja pomoći čak i onima koji su nam različiti. Od tog dana, bili su jako prijateljski nastrojeni i uvijek su bili spremni pomoći jedni drugima.

3/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *