Priča za djecu o zubima

Poucne Price

Upoznajte Marka, dječaka koji je volio slatkiše i grickalice, ali nije baš mario za pranje zubi. No, kada su mu zubi postali žuti i počeli su ga boljeti, shvatio je koliko je važno brinuti se o zubima.

Bio jednom jedan dječak po imenu Marko. Marko je volio jesti slatkiše i grickalice, a nije baš volio prati zube. No, jednog dana, primijetio je da su mu zubi postali žuti i počeli su ga boljeti.

Marko je shvatio da mora bolje paziti na svoje zube, ali nije znao kako. Otišao je kod svog zubara, dr. Mladena, koji mu je objasnio kako pravilno brinuti o svojim zubima.

Dr. Mladen mu je objasnio da zubi trebaju biti oprani najmanje dva puta dnevno, ujutro i navečer, te da se pri tome treba koristiti četkica za zube i pasta za zube. Također mu je rekao da bi trebao ograničiti konzumiranje slatkiša i grickalica jer oni mogu uzrokovati karijes, bolest koja uništava zube.

Marko je počeo pažljivo prati svoje zube, koristiti četkicu za zube i pastu za zube i ograničiti konzumiranje slatkiša. Nakon nekoliko tjedana, primijetio je da mu zubi izgledaju puno bolje i da mu manje bole.

Kako bi dodatno zaštitio svoje zube, Marko se odlučio i za posjet dentalnoj klinici u gradu. Tamo su mu profesionalci objasnili što sve mogu napraviti kako bi zubi bili što bolje očuvani.

Marko je bio sretan i ponosan na sebe što je brinuo o svojim zubima. Shvatio je koliko je važno paziti na zube kako bi ih sačuvao zdravima i bezbolnima. I tako, Marko je nastavio redovito prati zube, ograničiti slatkiše i grickalice te redovito posjećivati zubara kako bi njegovi zubi uvijek bili u najboljem stanju.

4.7/5 - (4 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *