tri leptira prica

Priča tri leptira

Razne Price

Djecija prica o tri leptira

Bio jednom jedan cvijetak u predivnom polju, a na tom cvijetu živjela su tri leptira. Bila su to tri sestre – Lili, Mili i Džuli. Lili je bila najstarija i najmudrija, Mili je bila najmlađa i najslađa, a Džuli je bila najhrabrija od svih.

Jednog dana, dok su se tri sestre igrale oko cvijeta, primijetile su da se nešto čudno događa. Jedan veliki vjetar počeo je duvati i donio je sa sobom jako loše vijesti. Čule su da su se drugi leptiri u polju razboljeli i da treba pomoći u spašavanju njihovog života.

Lili, Mili i Džuli odlučile su odmah krenuti u potragu za lijekom za bolesne leptire. Putem su susrele razne prepreke, ali Džuli je svojom hrabrošću uspjela prevladati sve teškoće. Pronašle su biljku koja bi mogla izliječiti bolesne leptire, ali na žalost bila je jako visoko na brdu.

Lili i Mili su odmah počele tražiti način kako da se popnu na brdo i dosegnu biljku, ali to im nije polazilo za rukom. Džuli je vidjela da joj sestre trebaju pomoć te je hrabro odlučila sama popeti se na brdo i donijeti lijek.

I tako je Džuli sletjela na brdo i donijela biljku koja je izliječila bolesne leptire. Svi leptiri u polju su bili jako zahvalni sestrama na hrabrosti i ljubavi koju su pokazale.

Lili, Mili i Džuli su se vratile u svoj cvijetak, sretnije nego ikad prije, znajući da su spasile živote svojim prijateljima. Njihova ljubav i hrabrost se proširila kroz polje i svi su osjećali radost zbog njihovog uspjeha.

Od tog dana, tri sestre su postale simbol hrabrosti i ljubavi u polju, a svi leptiri su se divili njihovom uzoru. Kada bi se netko u polju osjećao nesigurno ili bolesno, samo bi trebao pogledati u smjeru cvijeta tri leptira i znao bi da će sve biti u redu.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *