zubi prica

Priča o zubaru

Razne Price

Dr. Zubko – Prijatelj dječjih zubića

Davno, davno, u zemlji zubića, živio je jedan poseban zubar. Zvao se Dr. Zubko i bio je poznat po tome što je najbolji zubar u cijeloj zemlji. Njegova klinika bila je prekrasna i moderno uređena, a njegov tim bio je izvrsno educiran i prijateljski raspoložen prema djeci. Djeca su obožavala odlaziti kod Dr. Zubka, iako su bila malo nervozna prije samog tretmana.

Jednog dana, u zemlji zubića, jedan dječak po imenu Marko osjetio je jaku bol u zubu. Bio je toliko jako da je plakao. Mama i tata nisu znali što da rade, pa su odlučili odvesti Marka kod Dr. Zubka. Kada su stigli u kliniku, Dr. Zubko ih je pozdravio i brzo pregledao Markov zub.

“Nije ništa strašno, Marko”, rekao je doktor Zubko. “Samo imamo malo posla s ovim zubom, ali ništa čime se ja ne mogu pozabaviti. Moramo samo malo popraviti taj zub i tvoj će osmijeh biti kao nov!”

Marko je još uvijek bio nervozan, ali kada ga je doktor Zubko počeo smiješiti i pričati mu priče, Marko se počeo osjećati bolje. Dr. Zubko je izvukao svoj set alata, koji je izgledao pomalo strašno, ali je zapravo bio vrlo učinkovit. Doktor Zubko je polako i pažljivo popravio Markov zub, a Marko je bio tako hrabar da je uspio izdržati cijeli postupak bez suza.

Nakon što je završio, Dr. Zubko je dao Marku poseban poklon – mali plišani medvjedić, koji će mu pomoći da se osjeća bolje nakon tretmana. Marko je bio toliko sretan što mu je zubar poklonio medvjedića i što je njegov zub sada ispravan. Odlazeći kući, Marko je bio ponosan na sebe što se hrabro nosio s posjetom zubaru.

I tako, u zemlji zubića, djeca su naučila da nije strašno posjećivati zubara. Uz hrabrost i pažljiv

Od tada, Marko i njegova obitelj su često posjećivali Dr. Zubka, a Marko je uvijek ponosan što mu zubi izgledaju sjajno. Dr. Zubko je postao poznat kao najbolji zubar u cijeloj zemlji zubića i svi su ga voljeli. Djeca su se više ne bojala posjeta zubaru jer su znali da će biti u sigurnim rukama s Dr. Zubkom.

pristup zubara poput Dr. Zubka, posjeta zubaru može biti čak i zabavna! Djeca su naučila važnost održavanja svojih zubi zdravim, četkanjem zubi najmanje dva puta dnevno i redovitim posjetima zubaru.

Dr. Zubko je čak organizirao poseban program za škole u kojem je djecu podučavao o važnosti oralne higijene i pravilnoj njezi zubi. Djeca su sada bila upoznata s tim da zubari nisu samo tu da im izvade zube, već i da im pomognu da ih održe zdravima.

Zemlja zubića postala je zemlja bez zubnih problema. Djeca su se smijala i igrala, pokazujući svoje lijepe, zdrave zube. I sve to zahvaljujući Dr. Zubku, najboljem zubaru u cijeloj zemlji.

I tako, draga djeco, kada osjetite bol u zubu ili kada vas mama i tata povedu kod zubara, nemojte se bojati. Dr. Zubko će biti tamo da vam pomogne da vaši zubi izgledaju sjajno i da vaš osmijeh bude najljepši u cijeloj zemlji zubića!

5/5 - (2 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *