mora prica

Priča o moru

Razne Price

Ana i čarobna školjka: Pustolovine na dnu mora

Jednom davno, u dalekom kraljevstvu, živjela je djevojčica po imenu Ana. Ana je oduvijek voljela more i sve što je s njim povezano. Njeni roditelji su imali kuću blizu obale, tako da je Ana svako ljeto provodila na plaži.

Jednoga dana, dok je Ana šetala po plaži, primijetila je nešto sjajno u daljini. Bila je to školjka, ali neobično velika i predivno obojena. Ana ju je uzela u ruke i shvatila da ova školjka ima neku posebnu moć. Kada ju je stavila na uho, mogla je čuti tihi zvuk valova.

Školjka je bila čarobna! Ana je bila uzbuđena i znala je da ova školjka skriva nešto posebno. Odlučila je otkriti tajnu. Sjela je na obalu, stavila školjku na uho i zatvorila oči. Odjednom je osjetila kako ju nešto povlači unutar školjke. Kada je otvorila oči, Ana se našla na prekrasnom morskom dnu.

Bila je okružena šarenim koraljima, raznobojnim ribama i predivnim morskim bićima. Ana je bila oduševljena! Na jednom velikom koralju ugledala je male morske vile. Imale su svijetloplave repove i šarene školjke u kosi. Ana se približila jednoj od njih i upitala je: “Kako sam dospijela ovdje?”

Morska vila joj je odgovorila: “Draga Ana, školjka koju si pronašla ima čarobnu moć da te prenese na dno mora. Ti si posebna djevojčica koja voli more, pa smo odlučile podijeliti naš svijet s tobom. Dobrodošla!”

Ana je bila presretna. Provela je dane istražujući morski svijet, ronila je s delfinima, igrala se s morskim konjićima i upoznavala sve morske stanovnike. Svaka morska vila je imala svoju priču i Ana je uživala slušajući o njihovim pustolovinama.

Jednoga dana, dok je Ana ronila, primijetila je da je jedan kit zapleo svoju repnu peraju u mrežu. Kit je bio u nevolji i nije mogao sam izvući iz zamke. Ana se brzo sjetila svoje čarobne školjke. Stavila ju je na uho i zamolila za pomoć.

Istog trenutka, sve morske vile su se okupile oko Aninog školjka. Svojim čarobnim moćima oslobodile su kita iz mreže. Kit je bio zahvalan i sretan. Pogledao je Anu svojim velikim očima i plivao natrag u dubine oceana.

Nakon tog događaja, Ana je shvatila koliko je važno brinuti se o moru i svim živim bićima koja u njemu žive. Sve morske vile su joj zahvalile na hrabrosti i Ani su se oprostile od njenog prekrasnog morskog svijeta.

Ana je ponovno stavila školjku na uho i vratila se na obalu. Bila je sretna što je doživjela takvu čaroliju, ali znala je da će se vratiti na plažu sjećajući se svojih pustolovina i čuvajući more.

Od tog dana, Ana je postala ambasador mora. Putovala je svijetom i podučavala ljude o važnosti očuvanja mora i morskog života. Svi su je slušali jer je bila djevojčica koja je doslovno razgovarala s morem.

I tako, Ana je živjela sretan život, znajući da je čarobna školjka donijela ne samo njoj, već i svijetu oko nje, ljepotu i ljubav prema moru. Kraj.

5/5 - (4 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *