meduza i djecak

Priča o Meduzi

Poucne Price

Meduze u Moru: Otkrivanje Tajni

Bilo je jednom jedno more koje je bilo puno raznih stvorenja, od riba do kornjača i svih vrsta algi i biljaka. No, najneobičnije od svih stvorenja bile su meduze. Djeca koja su dolazila na plažu često su se bojala meduza, ali nisu znala mnogo o njima.

Jednog dana, tri prijatelja, Marko, Lora i Petar, odlučila su istražiti more i saznati više o meduzama. Oni su se obukli u morske odore i stavili maske za ronjenje, a zatim su se spustili u more. Kada su došli do dna mora, vidjeli su nevjerojatne stvari, kao što su razne vrste riba i koralja.

No, ono što ih je najviše oduševilo bile su meduze. Bile su tako nevjerojatno lijepe i pune boja, a njihove niti su se kretale poput plesnih pokreta. Marko, Lora i Petar su bili zapanjeni time koliko su meduze zanimljive.

Nakon što su se zabavili gledajući meduze, prijatelji su odlučili istražiti više o njima. Otišli su k ribaru koji je živio u blizini mora i pitali ga što zna o meduzama. Ribar im je rekao da meduze nisu opasne ako se ne dodiruju njihovi otrovni tentakli. Također im je rekao da meduze ne žele štetiti nikome, već samo žele živjeti svoj život i hraniti se planktonom.

Kada su se vratili kući, Marko, Lora i Petar su ispričali sve što su saznali o meduzama svojim obiteljima i prijateljima. Sada kada znaju istinu o meduzama, oni više neće se bojati ići u more i gledati te prekrasne stvorenja.

Od tada, svaki put kada bi vidjeli meduze, prijatelji bi se sjetili toga dana i znali su da su one samo jedan od mnogih čudesa podvodnog svijeta. Naučili su poštivati i cijeniti meduze i znali su da su one dio prirode koju treba poštovati i sačuvati.

To je bila priča o meduzama i kako su tri prijatelja naučila voljeti i poštivati


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *