djevojcica ljutnja

Priča o ljutnji

Poucne Price

Ana i kontrola ljutnje

Jednog dana, u zemlji daleko, daleko odavde, živjela je djevojčica po imenu Ana. Ana je bila prekrasna djevojčica s plavim očima i svijetlom kosom. No, Ana je imala jedan problem – bila je vrlo ljuta djevojčica. Čak i male stvari su ju jako razljutile, poput toga kada je nešto krenulo po zlu u igri s prijateljima, ili kada nešto nije ispalo onako kako je planirala.

Njezina ljutnja postajala je sve veća i veća, a Ana se osjećala kao da ne može kontrolirati svoje emocije. Njezini roditelji su joj govorili da se smiri i da ne bude ljuta, no Ana nije znala kako to učiniti.

Jednog dana, Ana se jako razljutila na svoju najbolju prijateljicu zato što je odbila igrati se s njom. Ana se osjećala izdano i otišla je kući vrlo ljuta. Tada je Ana sjela i počela razmišljati o svojoj ljutnji. Shvatila je da njezina ljutnja ne pomaže u rješavanju problema. Umjesto toga, samo je pogoršava.

Ana je odlučila poduzeti nešto kako bi naučila kontrolirati svoju ljutnju. Počela je duboko disati kada bi se osjećala ljuto, a zatim bi izbrojala do 10 prije nego što bi reagirala. Ana je također počela vježbati svoju komunikaciju s drugima, kako bi bolje izrazila svoje osjećaje.

S vremenom, Ana je postala strpljivija i naučila je bolje kontrolirati svoju ljutnju. Njezini roditelji su bili jako ponosni na nju, a njezina prijateljica je bila sretna što su ponovno zajedno igrale.

Ana je shvatila da je ljutnja normalna emocija, ali da je važno znati kako je kontrolirati. Shvatila je da joj ljutnja ne pomaže u rješavanju problema, već samo stvara nove probleme. Zato je Ana odlučila da će ubuduće pokušati bolje kontrolirati svoje emocije kako bi bila sretnija i zadovoljnija u životu.

Ova priča nas uči da je ljutnja normalna emocija, ali da je važno naučiti kako je kontrolirati. Kada naučimo kako kontrolirati svoju ljutnju, možemo se bolje nositi sa stresom i izazovima u životu.

5/5 - (3 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *