djeca na kisi

Priča o kiši za Djecu

Price Za Laku noc

Kiša: Važnost i Ljepota

Bilo jednom u dalekoj zemlji, bila je jedna obitelj koja je živjela u malom selu. Obitelj je činila mama, tata i njihova djeca, dvoje djece, sestra i brat.

Jednog lijepog dana, njihovo selo počelo je padati kiša. Djeca su bila jako uzbuđena, nikada prije nisu vidjela toliko kiše. Sestra i brat su odmah uzeli svoje kišne kabanice i krenuli napolje igrati se u kiši. Mama i tata su se smijali kada su vidjeli kako se djeca igraju i skaču po mokrom tlu.

No, kada su prošla nekoliko sati, kiša je postala jača i jača. Stvarno je počela padati jako jako, a voda je počela poplavljivati ulice i kuće u selu. Djeca su shvatila da ova kiša nije igra, već da stvarno može biti opasna.

Njihovi roditelji su odmah reagirali i zabrinuto ih pozvali u kuću. Mama i tata su rekli da će biti sigurniji ako ostane u kući dok kiša ne prestane. Djeca su se zabrinulo pitala zašto kiša pada toliko jako i što će se dogoditi ako ne prestane.

Tata im je rekao priču o tome kako se kiša stvara. Rekao im je da kiša dolazi iz oblaka, a oblaci se stvaraju kada se voda isparava iz rijeka, jezera i mora. Kada voda u oblacima dobije dovoljno težine, ona pada na zemlju kao kiša. Tata im je objasnio da je ova kiša potrebna za rast biljaka i da će nakon kiše biti ljepše i sunčanije.

Nakon što su čuli tu priču, djeca su shvatila da kiša nije loša stvar i da je potrebna za zemlju. Sestra i brat su se smiri i zabavljali se igrajući se u kući dok kiša nije prestala.

Nakon nekoliko sati, kiša je prestala i vani se pokazalo sunce. Sestra i brat su ponovno otišli van, ovaj puta da uživaju u ljepoti sunca. Mama i tata su bili sretni što su djeca naučila važnost kise i kako ona pomaže da zemlja bude zdrava i plodna. Sestra i brat su zajedno hodali po cesti i uživali u ljepoti svijeta oko sebe.

Uskoro su stigli do parka i vidjeli da je sve oko njih oživjelo. Ptice su počele pjevati, cvjetovi su bili još ljepši, a drveće je bilo zelenije nego ikada prije. Djeca su bila oduševljena i nisu mogla prestati gledati sve oko sebe.

U parku su susreli svog prijatelja koji je također izašao uživati u ljepoti sunca nakon kiše. Djeca su mu rekla sve što su naučila o tome kako se kiša stvara i kako je važna za zemlju. Njihov prijatelj se složio s njima i rekao im da će zapamtiti taj dan kada su naučili važnost kiše.

Nakon što su se zabavili u parku, sestra i brat su se vratili kući sretni i zadovoljni što su naučili nešto novo. Mama i tata su bili sretni kada su vidjeli kako su djeca naučila važnost kiše i kako su se zabavila u parku.

Od tada, svaki put kada bi počela kiša, sestra i brat bi se sjetili tih trenutaka i znali su koliko je kiša važna za zemlju. Naučili su poštivati i cijeniti kišu i znali su da će uvijek biti tu da ih hladi i vlaži.

To je bila priča o važnosti kiše i kako su sestra i brat naučili voljeti i poštivati ovaj prirodni element.

1/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *