medo i higijena

Priča o higijeni za djecu

Poucne Price

Medvjedići uče o važnosti održavanja higijene

Jednom davno, u šumi daleko od ljudi, živjela je obitelj medvjeda. Imali su prekrasan dom u špilji, s mnogo prostora za spavanje, igranje i učenje novih stvari. Medvjedi su bili sretni i zadovoljni, no jednog dana, jedan od medvjedića počeo je osjećati svrbež i crvenilo na svojoj koži.

“Mama, tata, što se događa sa mnom?” pitao je medvjedić zabrinuto.

“Nemoj se brinuti, dragi, to je samo zbog prljavštine koja se nakupila na tvojoj koži”, odgovorila mu je mama medvjedica.

Prica o higijeni

Tada su medvjedića naučili o važnosti održavanja higijene kako bi se spriječila prljavština i bakterije. Učili su kako se pravilno čisti tijelo, kako se peru ruke prije jela i nakon odlaska u kupaonicu, te kako se pravilno četkaju zubići. Mama medvjedica je također naučila medvjedića kako se redovito treba čistiti uši, a tata medvjed je pokazao kako se brije brada.

Nakon toga, medvjedi su uveli redovito održavanje higijene u svakodnevni život. Medvjedić je naučio kako se pravilno tuširati i oprati kosu, a osim toga, i učio je kako se pravilno odijevati kako bi se izbjegla prljavština i bakterije.

Nakon nekoliko dana, medvjedić se osjećao puno bolje. Crvenilo na njegovoj koži je nestalo, a svrbež je prestao. Shvatio je da je održavanje higijene jako važno za zdravlje i dobrobit tijela.

Od tada, medvjedi su svakodnevno održavali svoju higijenu i bili sretni i zdravi. Medvjedić se osjećao mnogo bolje i sretnije jer je naučio kako se treba brinuti za svoje tijelo. Dakle, zapamtite djeco, održavanje higijene je važno za vaše zdravlje i dobrobit!


Draga djeco, zdravlje je najvažnija stvar u životu i održavanje higijene igra veliku ulogu u očuvanju vašeg zdravlja. Kada održavate svoje tijelo čistim, sprječavate razne bolesti i infekcije da se razviju. Pored toga, održavanje higijene također pomaže da se osjećate svježe, čisto i samopouzdano.

Kao što medvjedići u priči nauče, potrebno je redovito prati ruke prije jela i nakon odlaska u kupaonicu, pravilno četkati zubiće dva puta dnevno, tuširati se redovito, čistiti uši i ostale dijelove tijela. Sve ove aktivnosti su važne kako bi se održala higijena i sprječile razne bolesti.

Pametno je razviti naviku održavanja higijene u ranoj dobi kako bi se osiguralo da to postane rutina u kasnijim godinama. Stoga, zapamtite, briga o higijeni nije samo važna stvar koju treba napraviti, već je i zabavno iskustvo koje možete dijeliti sa svojim prijateljima. Učinite to zabavnim i budite odgovorni prema sebi i drugima!
1.7/5 - (9 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *