Nestašno dijete i pouka o poslušnosti

Price o porodici

Bilo jednom jedna porodica koja je živjela u malom selu. Porodica je sastojala od mame, tate i dvoje djece – jednog djeteta koje je bilo vrlo poslušno i drugog djeteta koje je bilo nestašno i neposlušno.

Nestašno dijete se uvijek igralo na opasnim mjestima i nikada nije slušalo pravila koja su mu roditelji davali. Ono se uvijek željelo igrati i istraživati nova mjesta, bez obzira na opasnosti koje su ga okruživale.

Jednog dana, nestašno dijete je otišlo u šumu samo da se igra, bez da je ikome reklo gdje ide. Kada se sunčevi zraci počeli smanjivati i mrak padati, mama i tata su počeli brinuti za svoje nestašno dijete. Oni su tražili po cijelom selu, ali nisu ga našli.

Noć je prošla, a nestašno dijete je još uvijek bilo u šumi. Ono se nije bojalo, ali je shvatilo da se nalazi u velikoj opasnosti. Uskoro, ono je pronašlo stazu i uspjelo se vratiti kući. Kada je došlo kući, njegovi roditelji su bili veoma sretni i zahvalni što ga je Bog spasio.

Nestašno dijete je od tada shvatilo važnost poslušnosti i slušanja pravila. Ono se više nikada nije igralo na opasnim mjestima i uvijek je slušalo savjete svojih roditelja. I tako, porodica je bila sretna i zajedno su živjeli sretno do kraja života.

Zaključak ove priče je da je važno slušati roditelje i pravila kako bi se izbjegle opasne situacije i živjelo sretno i sigurno.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *