Max i Amela: Avantura u Šumi

Price Za Laku noc

Dobro veče, draga djeco! Želim vam ispričati priču o djevojčici i njenom najboljem prijatelju psu.

Zove se Amela i živjela je u malom selu u Bosni. Imala je crne kose i velike plave oči. Voljela je provoditi vrijeme u prirodi i igrajući se sa svojim psom Maxom. Max je bio šarenog dlaka, veseo i vrlo poslušan.

Jednog dana, Amela i Max su se uputili na šetnju u šumu. Htjeli su istraživati nove staze i susresti nove životinje. No, tijekom šetnje, Max je nestao. Amela se nije dala obeshrabriti i odlučila je potražiti svog najboljeg prijatelja.

Krenula je u potragu kroz šumu, a kada je došla do rijeke, primijetila je da Max stoji na drugom kraju. Amela nije znala kako preći preko rijeke, no Max ju je gledao i čekao. Tada je Amela shvatila da Max želi da ga nauči kako se može preći preko rijeke.

Max je započeo s plivanjem, a Amela je slijedila njegov primjer. Plivali su zajedno dok nisu stigli na drugu stranu. Max je zatim otišao ispred Amele i nastavio joj pokazivati put. Nakon nekog vremena, stigli su do lijepog vrta cvijeća. Bili su toliko zadovoljni što su našli taj prekrasan mjesto.

Nakon što su se igrali i zabavljali u vrtu, Amela i Max su se vratili kući. Bio je kraj dana i vrijeme je bilo da se idu spavati. Amela je zahvalila Maxu što ju je naučio novom putu i što ju je tako dobro zaštitio.

Djeco, nadam se da vam se svidjela ova priča o Ameli i Maxu. Sada je vrijeme da zatvorite oči i zaspite, sanjajući o svojim avanturama sa svojim najboljim prijateljima. Laku noć!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *