Klaun

Razne Price

Priča za djecu o klaunu

Ovo je priča o klaunu Jozu, umjetniku koji je svojim trikovima i čarolijama uspio unijeti radost u živote svojih malih prijatelja.

Bilo jednom jedno malo selo u kojem su se svakog ljeta održavale velike zabave. Glavna zvijezda tih zabava bio je klaun Jozo, koji je uvijek svojim šalama, trikovima i čarolijama uspio nasmijati sve prisutne, a posebno djecu.

Jozo je bio pravi umjetnik i obožavao je svoj posao. Za njega nije postojao veći osjećaj od toga da usreći nekoga svojim nastupima. Uvijek je nosio šarenu odjeću, crveni nos i ogromne cipele, a na glavi mu je stajao šešir sa zvoncima.

Jozo je uvijek bio nasmijan i razigran, ali jednog ljeta se u njegovom srcu pojavila tuga. Naime, njegov prijatelj Zeko se razbolio i nije se mogao pridružiti zabavi. Jozo je bio jako tužan jer je znao koliko je Zeko volio njegove nastupe.

Odlučio je da će napraviti nešto posebno za svog prijatelja. Zeko je uvijek govorio kako bi volio vidjeti svoje selo iz ptičje perspektive, pa je Jozo došao na ideju da napravi poseban trik. Na kraju svoje predstave, Jozo bi skočio na svoj mali balon i poletio u zrak, vodeći sa sobom Zeku.

Zeko je bio oduševljen! Letio je iznad svog sela i gledao ga sa zapanjujućim pogledom. Jozo je znao da je napravio nešto posebno za svog prijatelja i to ga je ispunjavalo radošću.

Od tada, Jozo bi na svakoj zabavi izvodio svoj poseban trik s balonom za sve svoje male prijatelje, ali posebno za Zeku. Djeca bi se divila i smijala se, a Jozo bi bio presretan što uspijeva unijeti radost u njihove živote.

I tako je Jozo nastavio svoje predstave sve do duboke starosti. Svi su ga voljeli i poštivali, a njegovi trikovi i čarolije su ostavljali svakoga u čudu. No, najvažnija stvar koju je naučio je bila ta da je najsretniji kad uspije usrećiti druge ljude.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *