Dvije sestre i njihove svakodnevne svađe

Price o lijepom ponasanju

Bile su to dvije sestre, Sarah i Emily, koje su živjele zajedno sa svojom mamom u malom kućiću u šumi. Sarah je bila starija sestra i bila je vrlo odgovorna, dok je Emily bila mlađa i vrlo živahna.

Sarah i Emily su uvijek voljele igrati zajedno u šumi, ali su se uvijek svadjale oko najmanjih stvari. Jednog dana su se svađale oko loptice koja je letjela u dvorištu. Sarah je rekla: “Loptica je moja, ja sam je bacila!” A Emily je odgovorila: “Nije, loptica je moja, ja sam je kupila!” I tako su se one svađale svakog dana, bez prestanka.

Jednog dana, kad su Sarah i Emily došle kući iz šume, njihova mama je rekla: “Djevojčice, zašto se uvijek svadjate? Vi ste sestre i trebate biti jedna za drugu, a ne se svadjati.” Sarah i Emily su bile zbunjene i nisu znale što da odgovore.

Taj dan nije prošao dobro. Svađe su se nastavile i nije bilo ni traga harmoniji u kući. Mama je bila tužna i zabrinuta zbog svađa svojih kćeri.

Sljedećeg jutra, mama je odlučila da će ih zabaviti i zauzeti misli svojih kćeri, tako da je organizirala izlet u šumu. Djevojčice su bile sretne i zabavljale su se u šumi, ali kad su se vratile kući, Sarah i Emily su se opet počele svađati oko nečega sitnog.

Tada se nešto čudno dogodilo. Djevojčice su čule šapat u šumi. Pratile su šapat i došle do jedne velike jazbine. U jazbini su našle starog vuka koji je bio zarobljen. Djevojčice su se dogovorile da će pomoći vuku i uspjele su ga spasiti.

Nakon što su vuka spasile, vuk im se zahvalio i rekao: “Hvala vam djevojčice, zahvaljujući vama sada sam slobodan. Vi ste pokazale da zaista volite jedna na drugu i da se znate podržavati. To je vrlo važno i cijenimo to.” Sarah i Emily su se pogledale i shvatile da je vuk u pravu. One su znale da su uspjele učiniti nešto dobro zajedno i to ih je zauvijek povezalo.

Od tog dana, Sarah i Emily su prestale svađati i počele su živjeti u harmoniji. One su bile jedna podrška za drugu i nastavile su pomažući stvorenjima u šumi. U kući je ponovo bilo mirno i sretno.

Mama je bila presretna kad je vidjela da su njene kćeri prestale svađati. Ona je bila ponosna na njih i hvalila ih koliko god je mogla. Sarah i Emily su shvatile da svaka sitnica u životu može biti značajna i da zaista nije važno tko je što napravio, već da su svi zajedno učinili nešto dobro.

Ova priča govori o važnosti lijepog ponašanja i koliko može promijeniti naš život i naše odnose sa drugima. Zato, ako ste sestre ili prijatelji, budite jedna podrška za drugu i ne svađajte se zbog sitnica. Umjesto toga, podržavajte jedna drugu i učinite život sretnijim za sve.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *