kucica u sumo selo

Dečaci i vila: Priča o hrabrosti i dobroti

Bajke za Djecu

U ovoj narodnoj bajci za djecu saznaćete kako se dobrota i hrabrost nagrađuju.

Davno, u jednom selu, živio je siromašan seljak sa svojom suprugom i dva sina. Jednog dana, kada su seljak i njegova porodica sakupljali drva u šumi, naišli su na malu kućicu skrivenu iza velikog drveta.

Kada su ušli unutra, videli su da je kućica bila napuštena. Unutra je bilo nekoliko starih stolica i stolova, kao i nekoliko knjiga i igračaka. Porodica je bila oduševljena što su pronašli ovu kućicu i odlučila je da napravi čistku i uredi je kako bi postala njihov vikendica.

Nakon nekoliko dana, seljak i njegova supruga odlučili su da pošalju svoju decu u šumu da igraju, dok su oni radili na kućici. Dečaci su se radovali svom izletu i brzo su se uputili ka šumi.

Dok su se igrali, naišli su na misterioznu i prelepu devojčicu koja je sedela na velikom kamenu i plakala. Dečaci su bili iznenađeni i uplašeni, ali su odlučili da priđu i pitaju je šta se desilo.

Devojčica je rekla da se izgubila u šumi i da ne može da nađe put do kuće svoje bake. Dečaci su bili saosećajni i odlučili su da joj pomognu da pronađe put. Počeli su da se kreću kroz šumu i uskoro su pronašli kućicu bake devojčice.

Baka je bila zahvalna dečacima što su pronašli njenu unuku i odlučila je da im se oduži na poseban način. Rekla im je da će, ako se ikada nađu u nevolji, moraju samo da izgovore njeno ime tri puta, i ona će im doći u pomoć.

Dečaci su se obradovali ovom daru i uskoro su se vratili kući. Međutim, nisu znali da je devojčica koju su upoznali zapravo bila vila koja je došla da im pomogne. Vila je bila oduševljena njihovom dobrotom i hrabrošću i odlučila je da ih nagradi tako što će se pretvoriti u pticu i pratiti ih svuda.

Svaki put kada bi dečaci izgovorili baka vila, vila bi im došla u pomoć i pomagala im u svakoj nevolji. Dečaci su shvatili da je prava vrednost u tome da pomognu drugima i da se bore za ono u šta veruju, a vila ih je naučila da je uvek dobro biti dobri prema drugima i pomoći kada god mogu. Tako su dečaci odrastali pomažući svojim komšijama i prijateljima i postali su cenjeni u svojoj zajednici.

Jednog dana, dečaci su čuli da je u selu osvanula velika ogromna zmija koja je zastrašivala stanovnike i pravila štetu po njihovim baštama. Dečaci su znali da je vreme da deluju i rešavaju ovaj problem.

Bez oklevanja, uputili su se ka mestu gde su videli zmiju i počeli da traže rešenje. Nisu znali šta da rade, ali su se setili bake vile. Izgovorili su njeno ime tri puta i vila se pojavila.

Vila je rekla dečacima da je zmija zapravo čarobna zmija i da će se pretvoriti u običnu zmiju ako je uhvate i izvedu napolje iz sela. Dečaci su sledili njen savet i uspeli da uhvate zmiju i izbace je iz sela.

Kada su se vratili u selo, bili su slavljeni kao junaci. Seljani su bili zahvalni za njihovu hrabrost i dobrotu, a dečaci su shvatili da je prava sreća u tome da čine dobro. Od tada, dečaci su nastavili da pomažu ljudima u njihovoj zajednici i postali su uzor svima oko sebe. A vila je nastavila da ih štiti i da ih podseća na to da je najvažnije biti dobar prema drugima.

3.2/5 - (5 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *