carobna prica

Carobna ptica: Avantura u šumi

Kratke Price Za Laku Noc

Bila jednom jedna šuma koja je bila dom mnogim divnim pticama, ali među njima je bila jedna posebna ptica – carobna ptica. Ova ptica imala je čarobne moći, mogla je letjeti brže od svih ptica u šumi i imala je perje koje je mijenjalo boje.

Jednog dana, tri prijatelja – Ivan, Ana i Luka – odlučili su krenuti u avanturu kroz šumu kako bi pronašli carobnu pticu. Svi su željeli vidjeti čarobne moći o kojima su slušali priče. Nakon dugog traganja, napokon su čuli pjev ptice u daljini. Slijedili su zvuk i konačno su pronašli carobnu pticu kako sjedi na grani stabla.

Ptica se nije bojala djece i pristala im je pokazati svoje čarobne moći. Ptica je započela plesati i perje joj je počelo mijenjati boju, od zlatne do plave, a zatim do zelene. Dijelila je svoju čaroliju s djecom i bili su oduševljeni.

Carobna prica djecija prica

Ali, ptica je upozorila djecu da moraju biti oprezni, jer je čarobna moć bila nestabilna i mogla bi ih odnijeti daleko. Djeca su obećala da će biti pažljiva i ptica je poletjela u zrak. Ivan, Ana i Luka su se začudili kad su vidjeli da su se našli u zraku zajedno s pticom. Ptica ih je odnijela u prekrasan svijet iznad šume, gdje su vidjeli prekrasne pejzaže i druga čudna stvorenja.

Kad su se djeca vratila kući, bili su presretni što su iskusili čaroliju carobne ptice. Ptica ih je naučila da je snaga i ljepota u čarobnom svijetu, a da treba biti pažljiv i odgovoran kada se koriste takve moći.

Od tada, Ivan, Ana i Luka su svake noći zatvarali oči s nadom da će ponovno letjeti s carobnom pticom i iskusiti novu čaroliju. A carobna ptica bi pjevala u daljini i čekala svoje prijatelje za još jednu nezaboravnu avanturu.

Djeca su naučila da čarobni svijet postoji i da se ne trebaju bojati magije, ali da trebaju biti oprezni i odgovorni kada koriste svoju moć. Jer, u magičnom svijetu, snaga dolazi s velikom odgovornošću.

3.1/5 - (9 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *