Božić sa Deda Mrazom u Ljubljani

Price o Deda Mrazu

Jednom davno, postojao je dobri i veseli stari čovjek po imenu Deda Mraz. On je živio u gradu Ljubljani u Sloveniji. Ljubljana je bila prelijep grad sa mnogo zelenih parkova i lijepih mostova.

Deda Mraz je volio putovati i darivati djecu u svijetu. On je uvijek nosio veliku torbu punu poklona i vozio se sa svojim sanjivim sanjkama. Djeca u Ljubljani su voljela Deda Mraza i čekala su ga svake godine uz svoje borove.

Jedne zime, Deda Mraz je došao u Ljubljanu i odlučio da provodi Božić sa djecom u gradu. Oni su zajedno slavili, pjevali pjesme i igrali se na snijegu. Deda Mraz je bio tako sretan što je mogao provesti vrijeme sa djecom.

Kad je došao trenutak za Deda Mraza da krene, djeca su mu dala veliku čestitku i zahvalila mu se na sjajnom Božiću. Deda Mraz je obećao da će se svake godine vratiti u Ljubljanu i provesti Božić sa njima.

Od tada, Deda Mraz je svake godine dolazio u Ljubljanu i provodio Božić sa svojom djecom. I do danas, djeca u Ljubljani čekaju njegov dolazak i provode prekrasne Božićne dane sa njim.

Ocijenite ovu pricu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *