bajka o vili

Bajka o Vili

Bajke za Djecu

Vila i lovac

Davno, u dalekoj šumi, živjela je vila. Bila je to najljepša vila u svemiru. Imala je dugu kosu boje zlata, velike zelene oči i krila u bojama duge. Ljudi su se često čudili njezinoj ljepoti, a djeca su je obožavala.

Vila je imala poseban dar – mogla je razgovarati sa životinjama. Svaki dan bi prošetala kroz šumu, razgovarala s pticama, zečevima, jelenima i ostalim stanovnicima šume. Čak je imala i kućicu na drvetu gdje bi se sakrila od kiše i poslušala kako kapi padaju po lišću.

Jednog dana, dok je šetala šumom, vila je naletjela na lovcu koji je imao zamku. Bio je to lovac po imenu Ivan. Vila je znala da lovac nije prijatelj šume i njezinih stanovnika, ali bila je znatiželjna i htjela je vidjeti što se skriva u njegovoj zamci.

Kada je došla do zamke, vidjela je da je u njoj zarobljen mali zec. Vila je bila vrlo tužna i znala je da mora nešto učiniti kako bi oslobodila malog zeca. Odlučila je iskoristiti svoj dar i pozvati sve životinje u šumi da joj pomognu. Svi su se složili i zajedno su smislili plan.

Prvo je vila zaveo Ivana tako što mu je pokazala neobično stablo koje se nalazilo u blizini zamke. Lovac je otišao do stabla kako bi ga pažljivo pogledao. To je bilo dovoljno vremena za životinje da brzo i tiho oslobode zeca.

Kada je lovac shvatio da je zec pobjegao, pokušao ga je uhvatiti, ali nije uspio. Vila je tada poletjela na svojim krilima i zaprijetila lovcu da će ga prokleti ako još jednom naudi životinjama u šumi. Lovac se uplašio i pobjegao.

Od tog dana, lovac se nikada više nije vratio u šumu. Vila i njezini prijatelji životinje su živjeli sretno i zadovoljno. Vila je postala junakinja u očima životinja u šumi, a njezina ljepota i hrabrost su se pričale u cijelom kraljevstvu.

Zaključak: Vila i njezini prijatelji životinje su uspjeli spasiti malog zeca od lovačke zamke, te otjerao lovca iz šume. Vila je postala junakinja i cijenjena među životinjama u šumi, a njezina ljepota i hrabrost su se pročule diljem kraljevstva.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *