Bajka o jednorogu i djevojčici

Bajke za Djecu

U dalekoj šumi živio je jednorog, čarobno biće sa jednim rogom na čelu. Bio je tih i samotnjak, a njegov jedinstveni rogovi privlačio je mnoge ljude koji su željeli iskoristiti njegovu moć.

Jednog dana, malena djevojčica zvana Ljepotica zalutala je u šumu. Bila je uplašena i izgubljena, ali uskoro je upoznala jednoroga. On ju je zaštitio i pomogao joj da se vrati kući.

Ljepotica nije mogla prestati razmišljati o jednorogu i odlučila je vratiti mu se sa poklonom zahvalnosti. Kada je stigla, jednorog ju je ugostio i govorio joj o njegovoj tajnoj želji – želio je postati ljudski. Ljepotica ga je razumjela i obećala mu da će pomoći.

Zajedno su putovali kroz šumu i našli su čarobnjaka koji je imao moć da ispuni želje. Čarobnjak je jednorogu ispunio želju i pretvorio ga u čovjeka.

Ljepotica i jednorog su bili sretni i zajedno su živjeli, a njihova prijateljstva i ljubav su se samo jačale s vremenom. Djevojčica je naučila važnu lekciju da ne treba suditi po izgledu, već da su stvarni prijatelji oni koji nas razumiju i podržavaju u našim željama.

Od tada, jednorog i djevojčica su bili značajan dio šume i njihova priča se prenosila sa generacije na generaciju kao poučna bajka o prijateljstvu i dobroti.

5/5 - (1 vote)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *