Avantura na mjesecu

Price Za Laku noc

U dalekoj zemlji, iza planina visokih kao oblaci, živio je mali zeko po imenu Tim. Tim je volio gledati u nebo noću, gdje bi uživao u pogledu na mjesec i zvijezde. Njegovi roditelji su mu pričali priče o dalekim svjetovima i avanturama koje su se dogodile ispod mjeseca i među zvijezdama.

Jedne noći, dok je Tim gledao u nebo, primijetio je nešto neobično. Mjesec se nije kretao na svoj uobičajeni put i zvijezde su bile zabrinute. Tim je odlučio da će otkriti što se događa i krenuo je u avanturu.

Putem, upoznao je mnoge stanovnike zvijezda i naučio njihove tajne. Saznao je da se mjesec zaustavio zato što je jedno dijete koje je živjelo na njemu izgubilo svoj san. Tim se odvažio pomoći i kada je stigao na mjesec, susreo se sa malom djevojčicom koja se zvala Luna.

Luna mu je rekla da joj se san izgubio zato što se boji da će zaboraviti svoje obitelji i prijatelje na Zemlji. Tim je objasnio Luni da nikada neće zaboraviti svoju obitelj i da će njeni snovi uvijek biti sa njom, čak i kada je daleko od kuće.

Tada je Luna zasnovala san i mjesec se ponovno krenuo na svoj put. Tim se vratio kući, a Luna mu je poslala zvijezdu kao znak njihovog prijateljstva. Od toga dana, svaki put kada bi Tim gledao u nebo, vidio bi tu zvijezdu i sjetio se svog putovanja i prijateljstva sa Lunom. Tako, zasnivajući san u svijetu zvijezda, Tim je znao da će imati laku noć.

4.7/5 - (4 votes)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *